Multisport Eb, asztalitenisz: a Bálint, Hartbrich női párosunk főtáblás

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.13. 18:15
null
Hartbrich Leonie női párosban sikerrel vette a selejtezőt Bálint Bernadett oldalán (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Két magyar egység állt asztalhoz a müncheni Európa-bajnokság első napján, a Majoros Bence, Hartbrich Leonie vegyes párosunk vereséget szenvedett a selejtezőben, a Bálint Bernadett, Hartbrich Leonie duónk viszont bravúros fordítással győzött és ezzel a főtáblára jutott.

Amikor a Sabina Musajeva, Alexandra Chiriacova lett, moldáv női páros 2:1-es szettállás mellett 10:8-nál két mérkőzéslabdához jutott, nem állt jól a Bálint Bernadett, Hartbrich Leonie kettősünk szénája, hiszen az ellenfél egy pontra volt a győzelemtől és ezzel a főtáblára jutástól. Hogy végül innen sikerült fordítaniuk a mieinknek, az azt mutatja, hogy mentálisan felkészülten érkeztek az asztaliteniszezők müncheni kontinenstornájára, ami a továbbiakra nézve jó hír, elvégre még csak a verseny első napján vagyunk túl.

A nap másik magyar érdekeltségű mérkőzésén a Majoros Bence, Hartbrich Leonie vegyes párosunk viszont csak ideig-óráig tudta megszorongatni a Martin Buch Andersen, Inés Matos dán, portugál kooperációt, a továbbjutásra viszont nem volt esély, így ebben a számban már csak a kiemeltként a főtáblán helyet kapó Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettősünk maradt versenyben.

Vasárnap, az Eb második napján a férfi és a női egyes selejtezője is megkezdődik, így Majoros Bence, Szudi Ádám, András Csaba, Lakatos Tamás, Hartbrich Leonie és Bálint Bernadett is asztalhoz áll, míg az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunk már a főtáblán, a 16 közé jutásért játszik.

MULTISPORT EURÓPA-BAJNOKSÁG, MÜNCHEN
ASZTALITENISZ

Nők. Páros. Selejtező, 2. forduló
Bálint Bernadett, Hartbrich Leonie–Muszajeva, Chiriacova (lett, moldovai) 3:2(4, –11, –9, 12, 5)
Vegyes páros. Selejtező, 2. forduló
Andersen, Matos (dán, portugál)–Majoros Bence, Hartbrich Leonie 3:0 (9, 13, 6)

A Nemzeti Sportot a helyszínről, Münchenből Pozsonyi Szilárd tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik