Tanároknak és elszánt tanulóknak – szakkönyv a cselgáncs tudományáról

CSILLAG PÉTERCSILLAG PÉTER
Vágólapra másolva!
2022.04.07. 19:55
A szerzőpáros arra vállalkozott, hogy a dzsúdó múltjának ismertetésén túl betekintést nyújt a harcművészet tudományos alapjaiba,

„Sok könyv megjelent már a dzsúdóról. Némelyek rendkívül szakszerűek voltak, mások olvasmányosak vagy szépen illusztráltak, egyesek kezdőknek szóltak, mások haladóknak. Mindez egy kötetben azonban felettébb szokatlan” – szólt a San Francisco Chronicle értékelése a nemrég megjelent, átfogó cselgáncskönyvről.
„Sok könyv megjelent már a dzsúdóról. Némelyek rendkívül szakszerűek voltak, mások olvasmányosak vagy szépen illusztráltak, egyesek kezdőknek szóltak, mások haladóknak. Mindez egy kötetben azonban felettébb szokatlan”
– szólt a San Francisco Chronicle értékelése a nemrég megjelent, átfogó cselgáncskönyvről.

A sportági szakkönyvpiacon ismert szerzőpáros arra vállalkozott, hogy a dzsúdó múltjának ismertetésén túl betekintést nyújt a harcművészet tudományos alapjaiba, miközben gyakorlati tanácsokkal, útmutatással szolgál. Egy másik kritika úgy fogalmazott: a könyv a cselgáncs oktatóinak és elszánt tanulóinak is kötelező olvasmány.

(Dzsiicsi Vatanabe, Lindy Avakian: The Art and Science of Judo: A Guide to the Principles of Grappling and Throwing, Tuttle Publishing, 2022)

 

 

(A cikk a Nemzeti Sport szombati melléklete, a Képes Sport 2022. április 2-i lapszámában jelent meg.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik