Jótékonyság: kitűzték a KEK zászlaját Kárpátalján

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.01. 10:42
A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) által szervezett összmagyar multisport esemény, az idén jubiláló Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) szokásos eseményeként április 30-án adták át azokat az adományokat, melyeket a játékosok, szurkolók és támogatók közösen gyűjtöttek össze a kárpátaljai iskolások számára.

 

A jótékonysági felhíváshoz idén is csatlakozott fővédnökként az Országgyűlés Hivatala, Kövér László házelnök támogatásával, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszony, Budapest Főváros, mely idén Európa Sportfővárosa, a Rákóczi Szövetség, a Decathlon Magyarország, a Semmelweis Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a labdarúgó, kosárlabda és röplabda országos szövetségek.

Idén a Perényi Zsigmond Középiskola magyar diákjai kapták a támogatást, amelyet az intézmény majálissal összekötött ünnepségének keretében adtak át.

A nagyszőlősi járás magyar diákjai közül több mint 300 gyermeket nevelő iskola Perényi Zsigmond báró nevét viseli, aki a 1848–49-es szabadságharc vértanúja volt. Ma az iskola a korábbi vármegye házának patinás épületében működik, és az összegyűjtött adományoknak köszönhetően az oktatás tovább tud majd bővülni egyre több és változatosabb testneveléssel és órák utáni sportolási lehetőséggel.

Az átadó zárásaként az iskolai diákjai és tanárai barátságos mérkőzést játszottak a KEK szervezőivel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik