Öttusa ob: Kovács Sarolta győzött a nőknél

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.06.11. 20:18
Kovács Sarolta győzött a nők versenyében az öttusázók budapesti országos bajnokságán.

A tavalyi év világbajnoka harmadik volt lovaglásban egy verőhibával és minimális időtúllépéssel, majd a vívást negyedikként zárta 16 győzelemmel és 8 vereséggel, a 200 méteres úszást viszont megnyerte 2:07.58 perces eredménnyel. Így három szám után a második helyen állt, de csak egy másodperccel rajtolt a vívásban legjobb Réti Kamilla után a lövészetekkel megszakított futásban. Ebben a harmadik legjobb időt érte el, de ezzel is magabiztosan végzett az élen.

„Most nem volt külön kitűzött részcélom, egyszerűen csak egy jó versenyt akartam összehozni, és győzni akartam” – kezdte értékelését az MTI-nek. Hozzátette: kicsit furcsa volt lovaglással kezdeni, az egy verés az ő hibája miatt volt, míg a vívása nehezen indult, a végére azonban egy közepes eredmény kijött belőle. – „Az úszással felhoztam magam, így a kombinált számban az is belefért, hogy jó futás mellett akadtak hibák a lövészetben.”

Kovács Sarolta 2015 után nyert ismét magyar bajnokságot egyéniben. Tavaly is ő volt a legjobb magyar, de akkor második lett Chloe Esposito, a BHSE ausztrál versenyzője mögött, aki később aranyérmes lett a riói olimpián.

Ezúttal Alekszejev Tamaráé lett az ezüst, Zs. Tóth Annáé pedig a bronz.

Először versenyzett az idény során a sérüléséből felépült Földházi Zsófia, de azután, hogy a lovaglásban kétszer leesett a lóról, ezért ebből a számból kizárták, nem volt esélye a legjobbak közé kerülni. Ezzel együtt jól vívott – 15 győzelem, 9 vereség –, úszásban második lett, és a kombinált számban is a második legjobb eredményt érte el.

Kállai Ákos szövetségi kapitány szerint jó állapotban van, ahhoz képest, hogy sokat kihagyott, s felkészült a versenyszezon további részére.

ÖTTUSA OB, EGYÉNI
1. Kovács Sarolta (Volán Fehérvár) 1330 pont
2. Alekszejev Tamara (Alba Öttusa SE) 1323
3. Zs. Tóth Anna (UTE) 1314

CSAPAT
1. Alba SE A (Alekszejev Tamara, Palkovics Karolina, Strobl Anita) 3785 pont
2. KSI SE (Gulyás Michelle, Péter Rebeka, Bánki Adél) 3627
3. Volán Fehérvár (Kovács Sarolta, Varga Eszter, Veszprémi Korinna) 3438

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik