NS Hosszabbítás: különleges ember az óriási siker mögött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.14. 23:31
A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő mellékletből ajánljuk.

Különleges ember az óriási siker mögöttKülönleges ember az óriási siker mögött

Két és fél évvel ezelőtt csaknem 30 év után juttatta ki a magyar női röplabda-válogatottat az Európa-bajnokságra, amelyen a legjobb 12 között zárt a csapattal tavaly ősszel. Az ő nevéhez fűződik a hazai női szakág első nemzetközi aranyérme is, múlt vasárnap pedig újabb mérföldkőhöz ért együttesével: a Románia elleni pótselejtező visszavágóját aranyszettben megnyerve újra kiharcolta az Eb-részvételt. A kulcs talán az lehet, hogy bárhová is megy, Jan De Brandt szereti az életet.

– Hogyan áll a magyar nyelvvel?
– A magyar nehezen tanulható nyelv. A játékosokkal csak angolul beszélek és csak olyan apróságokat mondok magyarul mint „Jó reggelt!”, „Hogy vagy?”, „Jó étvágyat!”. De beszélni nem tudok.

– Az eredmények azt mutatják, hogy jól megértette magát a kerettagokkal.
– A magyar válogatottal eltöltött időszak egy álom. Minden évben elértük a célunkat. Az első évben az Eb-kvalifikációt. A másodikban megnyertük az Európa-ligát, és a belgiumi Eb-n továbbjutottunk a csoportunkból. A harmadikban, tehát idén, ismét sikerült az Eb-kvalifikáció. Ez azonban nem volt könnyű. Sok volt a probléma ebben az évben, de megcsináltuk, és ennek örülök. Azt hiszem, hogy a válogatott több támogatást érdemelne a szövetségtől ahhoz, hogy továbbfejlődjön. Profikká kell válnunk. A játékosok megtették a magukét, és a szakmai stáb is keményen megdolgozott ezért. Meg kell változtatni a női válogatott körülményeit. Például még mindig nincs professzionális játékosmegfigyelőnk – ilyen helyzet nem is létezhetne egy nemzeti csapatnál!

Hogy milyen ember áll a magyar női röplabda-válogatott fantasztikus sikerei mögött, azt a belga szakemberrel készített, a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében megjelenő interjúból megtudhatják.

És még olvashatnak arról, hogy...
– mire a legbüszkébb és mit hiányol leginkább pályafutásából az elmúlt 35 év legeredményesebb honi kosárlabda-edzője, a férfi élvonalban öt, a nőiben egy aranyat nyerő Farkas Sándor?
– milyen volt az önkéntesek élete a riói olimpián, miért dolgoztak ingyen a játékok minden napján napkeltétől napnyugtáig, és miként kértek közös fotót Usain Bolttól?
– hogyan ért fel a csúcsra a riói paralimpia egyetlen magyar aranyérmét nyerő úszó, Tóth Tamás?
– hogyan tartja magát karban és miért őriz Andre Agassitól és Hosszú Katinkától könyvet a polcán a csodálatos mezzoszoprán hangú énekesnő, Szekeres Adrien?

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik