Teke-vb: férfiválogatottunk már biztos érmes

Vágólapra másolva!
2013.05.24. 12:01
A magyar férfi tekeválogatott biztosan érmet szerez a zalaegerszegi csapat-világbajnokságon. A negyeddöntőben a magyar csapat 7:1-re verte meg Lengyelországot, ezzel elődöntős, és legrosszabb esetben is bronzérmes lesz.

A lengyelek az elsők, akik szettpontot értek el a mieink ellen ezen a világbajnokságon. A csoportmeccsek során ugyanis végig 8:0-s mérkőzéseket produkált Fehér László szövetségi kapitány együttese. Pénteken a legeredményesebb magyar játékos Farkas Sándor volt 669 fával. A döntőbe jutásért Kiss Norberték a Románia–Horvátország negyeddöntő győztese ellen lépnek pályára.

Pénteken a női válogatott is bejuthat a legjobb négy közé, miután 17 óra 45 perctől Németországgal negyeddöntőzik. Kaszás Zoltán szövetségi kapitánya elmondta, hogy nem kell megijedni a németektől. „Jobbak vagyunk. Reális az a cél, hogy bejussunk az elődöntőbe. Minden azon fog múlni, mennyire hisszük el, hogy meg fogjuk csinálni" – nyilatkozta a kapitány.

Németország minden világversenyen ütőképes csapattal vesz részt. Így van ez a zalaegerszegi világbajnokságon is, és rajtuk most nagyobb a nyomás, mivel a férfiválogatottjuk a csoportmeccsek után kiesett, így ők biztosan nem szereznek érmet Zalaegerszegen.

TEKE-VB (ZALAEGERSZEG)
FÉRFIAK, NEGYEDDÖNTŐ

Magyarország–Lengyelország 7:1 (3861:3682)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik