Szilveszter 2008: a pekingi olimpia legjobb nyilatkozatai

Vágólapra másolva!
2008.12.31. 11:47
A média manapság igyekszik mindenről beszámolni, ami a sporteseményeken történik, megkísérli a legalaposabban elemezni az eseményeket, de rendre kiderül, hogy a dolgok mélyére gyakorta csak a főszereplők közreműködésével tud eljutni. A versenyzők és hozzátartozóik nyilatkozatai sokszor egészen különleges nézőpontokra világítanak rá, s segítenek megérteni, hogy egy-egy győzelem vagy vereség, illetve bukás mit is jelenthet az érintetteknek a feltételezhetőn túl. A következő válogatás a pekingi olimpia nyilatkozataiból készült.
„Annyian mondták, hogy nem lehet megcsinálni, az én képzelőerőm azonban határtalan” - mondta Michael Phelps amerikai úszó, miután megnyerte rekordot jelentő nyolcadik aranyérmét a kínai fővárosban.

„Lehet, hogy ember, de biztosan egy másik bolygóról jött. Vagy inkább egy másik galaxisból" - vélekedett Alekszandr Szuhorukov orosz úszó Phelpsről.

„Villám Bolt vagyok. Nem akárki, a nevem Villám Bolt” - így a jamaicai Usain Bolt, miután világcsúccsal megnyerte a 200 m-es síkfutást.

„Na most aztán sok munkám lesz, hiszen innentől kezdve ő az ország legjobb partija” - jelentette ki Babli Bindra, miután fia, Abhinav megnyerte a férfi légpuskások versenyét, s ezzel India történetének első egyéni aranyérmese lett.

„Ha öngyilkos akarsz lenni, megteheted, de ahhoz nincs jogod, hogy megöld a hazád. Nagyon szomorú, hogy az athéni játékok aranyos lánya lebukott doppinggal” - kesergett Minosz Kiriaku, a Görög Olimpiai Bizottság vezetője, miután kiderült, hogy Fani Halkiának, a női 400 m gát 2004-es bajnokának pozitív lett a tesztje, és így haza kell utaznia Pekingből.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik