„Azt mondták, én vagyok a legjobb – természetesen a Földönkívüli után”

(S. D.)(S. D.)
Vágólapra másolva!
2008.11.18. 17:56
Cseh Lászlóval, Magyarország első számú (aktív) úszócsillagával készített interjút a swimnews.com. Egészen pontosan Craig Lord, aki a magyar úszófenomén új szponzori szerződésénél volt jelen. A beszélgetés persze nem csak az új dresszről szólt...
Egykor Egerszegi Krisztináért, most pedig Cseh Lászlóért szorít egy ország
Fotó: Meggyesi Bálint
Egykor Egerszegi Krisztináért, most pedig Cseh Lászlóért szorít egy ország
Egykor Egerszegi Krisztináért, most pedig Cseh Lászlóért szorít egy ország
Fotó: Meggyesi Bálint
Egykor Egerszegi Krisztináért, most pedig Cseh Lászlóért szorít egy ország

A világ egyik legnagyobb, úszással foglalkozó hírportálja is elismeri Cseh László teljesítményét. A swimnews.com oldalon Craig Lord hosszú írást közöl a háromszoros olimpiai ezüstérmes Cseh Lászlóról.

A szakíró megemlíti, hogy a magyar versenyző Pekingben remekül szerepelt, mindhárom második helyét új Európa-csúccsal érte el, s hogy ha nem lenne a világon az amerikai Michael Phelps, Cseh Lászlót csak „magyar szuperhal”-ként emlegetnék. S bár csupán ezüstérmeket szerzett az ötkarikás játékokon, az úszót hazájában, Magyarországon nemzeti hősként tisztelik.

Lord leírja, hogy a végtelenül szerény interjúalany rendkívül nyugodtan várakozott az olaszországi szállodában barátnőjével, Diánával, s készségesen válaszolt az újságíró kérdéseire.

„Mindenki nagyon kedves volt velem. Gratuláltak, s azt mondták, hogy én vagyok a legjobb – természetesen a Földönkívüli után” – mosolygott Cseh Laci, aki a londoni olimpián megfejelheti pekingi teljesítményét.

Cseh a 2012-es játékokon is az Arena szerelését viseli majd (az elején ugyebár megírtuk, hogy az új szerződése miatt érkezett Olaszországba). Ráadásul azok közül, akik kontinentális rekordot javítottak Pekingben, egyedül Cseh szerepelt ennek a márkának a szerelésében, nem pedig a Speedo új high-tech-cuccában.

Londonban pedig – esetleg már Phelps távollétében – az aranyérem megszerzésével pályafutása csúcsára érhet Halásztelek díszpolgára. Most még a különböző úszóruhákról faggatták Lacit.

„Először is nyugodtnak kell lenned. Láttuk az új dresszeket, és láttuk azt is, hogyan fejlődnek benne az úszók. Úgyhogy azt mondtam: ki kell próbálnom. Ki is próbáltam az egész testet beborító szerelést, és rájöttem, hogy nekem erre nincs szükségem. Az olimpia előtt az Arena is kijött az új fejlesztésével, amelyet szintén teszteltem. Ebben könnyebb volt az úszás” – vélekedett Cseh, aki akár „arenásként” is versenyezhetett volna egész testet beborító dresszben, ám ő nem emellett a típus mellett döntött, a márkához azonban hű maradt.

A SZTÁRCHAT MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A SZTÁRCHAT MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!


A szakíró ezután összehasonlította Cseh Pekingben úszott idejeit a 2007-es melbourne-i világbajnokságon mutatott teljesítményével. 200 pillangón több mint négy másodpercet, 400 vegyesen több mint hármat, míg a 200 vegyesen „mindössze” négy tizedet javított Cseh.

„A 400 méterem jóra sikeredett, de 200-on nagyon fáradt voltam. Ha figyelembe vesszük az olimpia programját, hogy mikor úsztam a 200 métert, úgy nézve jól sikerült az is. Az időeredményem persze nem lett olyan erős, mint amilyen lehetett volna. Ennél sokkal jobbra is képes vagyok” – tette hozzá Cseh.

Persze nagy kérdés, hogy mihez kezd majd pályafutása befejezése után Cseh?

„Az úszás után eldöntöm, mi lesz. Most valami olyat kell tanuljak, ami fejleszti az elmémet. Nem csak a testet kell edzeni, szükség van arra is, hogy az agyunkat trenírozzuk".

Az interjú ezen a ponton nem ért véget. Cseh Laci a folytatásban a magánéletéről is beszélt, megemlítve barátnőjét, kedvenc zenei stílusát (ezekről egyébként sztárchatünkben is beszélt Laci). És természetesen szóba kerültek a nagy elődök, Egerszegi Krisztina és Güttler Károly is.

Mindenesetre jó érzés, hogy külföldön is foglalkoznak egy sikeres magyar sportolóval...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik