Floorball: a nőknél elmaradt, a férfiaknál jött a Phoenix-siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.31. 13:05
null
A Dunai Krokodilok biztos győzelmet arattak a Dunaújvárosi Főiskola vendégeként (Fotó: hunfloorball.hu/Balla Gyula)
A Phoenixet legyőzve bejutott a női floorballbajnokság döntőjébe az egri csapat, míg a férfiaknál folytatódtak a rájátszás küzdelmei – a Phoenix fontos győzelmével.

 

NŐK. A két győzelemig tartó elődöntő mérkőzéseket követően az Eszterházy MEISE lesz a komáromi SZPK-Nokia ellenfele a bajnoki címért zajló harcban. Az Eszterházy szoros összecsapáson győzte le a Phoenixet, vasárnap hazai pályán mindössze egy góllal nyert az egri együttes ellen. Ennek ellenére a tavalyi győztes Phoenix Fireball sem szomorkodhat, hiszen teljesen megújuló, fiatalokkal felálló csapattal is kiváló eredmény, hogy a harmadik helyért játszhat. A bronzpárharc pikantériája, hogy a Phoenix a korábbi bajnokcsapatból augusztusban kiváló és Neumann Pillangók néven új csapatot indító játékosok ellen vívja, utóbbiak száz százalékos teljesítménnyel nyerték meg az alapszakasz küzdelmeit.

NŐI FLOORBALL OB I
ELŐDÖNTŐ, HARMADIK MÉRKŐZÉS
Eszterházy MEISE–Phoenix Fireball SE 4–3
A párharc végeredménye: 2–1 az Eszterházy MEISE javára
A helyosztók első meccseit április második hétvégéjén – április 12–13. – rendezik.

FÉRFIAK. A férfi ob I rájátszása két csoportban kezdődött meg, ahova az alapszakasz végeredménye alapján sorsolták be a csapatokat. Ez alapján kaptak bónuszpontokat (4–3–2–1), a végeredményt hat forduló alatt, körmérkőzéseken döntik el. A második forduló találkozói során a Krokodilok hozták a kötelezőt a másodosztályból frissen feljutott és rögtön a felsőházban helyet kiharcoló Dunaújváros ellen, míg az SZPK-Nokia az alapszakaszban elért két győzelem után ezúttal vereséget szenvedett a Phoenix Fireballtól hazai pályán, akik így nagy lépést tettek a bajnoki cím felé. Az alsóházban magabiztosan nyert a Neumann Wombats a kieső helyen álló Floorball Team Future ellen, míg a felsőházról éppen csak lemaradó RKA Kinizsi egy góllal múlta felül az IBK Cartoon Heroest.

FÉRFI FLOORBALL OB I
RÁJÁTSZÁS, FELSŐHÁZ

Dunaújvárosi Főiskola-Corner Ékszer-RFT–Dunai Krokodilok SE 3–12
SZPK-Nokia Komárom–Phoenix Fireball SE 8–9
Az állás: 1. Phoenix Fireball SE 8 pont, 2. Dunai Krokodilok 5 pont, 3. SZPK-Nokia Komárom 4 pont, 4. Dunaújvárosi Főiskola RFT 1 pont
RÁJÁTSZÁS, ALSÓHÁZ
Floorball Team Future–Neumann Wombats FSE 3–8
IBK Cartoon Heroes–RKA Kinizsi TTK 7–8
Az állás: 5. RKA Kinizsi 8 pont, 6. Neumann Wombats 5 pont, 7. IBK Cartoon Heroes 4 pont, 8. Floorball Team Future 1 pont
A férfi rájátszás harmadik fordulója április 12–13-án kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik