Négy hely már elkelt a rögbi BL negyeddöntőjében

Vágólapra másolva!
2013.01.13. 19:08
null
Brice Dulin (Castres) kapja össze Courtney Lawes-t (Northampton) (Fotó: Reuters)
A rögbi legrangosabb európai kupasorozatának, a Bajnokok Ligájának megfelelő Heineken-kupában a csoportkör ötödik fordulóját követően négy hely kelt el a negyeddöntőben. A záró mérkőzés eredményétől függetlenül biztosította helyét a legjobb nyolc között két francia (Clermont, Toulon), valamint egy-egy angol (Harlequins) és ír (Ulster) gárda.

 

1. csoport

Büntetőözön döntött Racing Metro–Saracens mérkőzésen, a vendégek fiatal angol válogatott rúgója, Owen Farrell egy jutalomrúgás mellett mind a tíz(!) büntetőjét három pontra váltotta. A csoport másik találkozóján is vendéggyőzelem született, az ír Munster vezére szintén egy rúgójátékos volt – a 16 pontig jutó rutinos Ronan O’Gara –, viszont a vesztes, már biztos kieső, továbbra is pont nélkül álló Edinburgh két hajrábeli céllal vigasztalódhatott.

2. csoport

A Trevisót legyőző Toulouse lépett a csoport első helyére, miután a forduló előtt ott tanyázó Leicester Tigers hagyta kiénekelni a sajtot a szájából, és ritka sportágbeli végeredményként döntetlent ért el az Ospreys otthonában. Az angoloknak sokba kerülhet ez a kisiklás: a záró körben a Toulouse-t fogadják, a csoportrangadó dönt az elsőségről, a vesztes aligha reménykedhet a negyeddöntős részvételben. Persze, még lehet döntetlen is…

3. csoport

Ötödik győzelmét is begyűjtötte a Harlequins, és már várja a negyeddöntős folytatást, a Connacht ellen otthon ezúttal a célokért járó bónuszpont is összejött: hat célt vittek a vendégeknek. Újabb vereséget szenvedett el a pontnélküli újonc Zebre, a továbbjutásban még reménykedő Biarritznak is összejött célbónusz.

4. csoport

Ott lesz a negyeddöntőben az előző kiírásban döntős Ulster – hazai pályán verte a Glasgow-t –, és hiába nyert a Northampton, a Saints vélhetően késve hajrázott – hatpontos siker a Castres ellen –, az átsorolást követően legfeljebb az Amlin Challenge-kupában folytathatja.

5. csoport

Az ötödik sikerét begyűjtő Clermont sem hiányozhat a negyeddöntőből: az Exeter Chiefs elleni papírforma győzelem semmilyen gondot nem okozott, amire bizonyíték a hat vitt cél mellett a három kapott pont is. Győzött a címvédő Leinster is – otthon a Scarlets ellen –, és aligha éri az a csúfság, hogy lemarad a BL-folytatásról, csoportmásodikként jók az esélyei a továbbjutásra.

6. csoport

A győztes Toulon és a vesztes Cardiff Blues is begyűjtötte a minimum négy célért járó plusz bónuszpontot, ám mivel 7–4 lett a célok végeredménye, a végén így is húsz lett közte. Ennek a házigazdák duplán örülhettek, hiszen máris ott vannak a nyolc között. Amiben még reménykedhet a Sale Sharks ellen idegenben győztes Montpellier is.

RÖGBI HEINEKEN-KUPA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
1. CSOPORT
Edinburgh (skót)–Munster (ír) 17-26
Racing Metro (francia)–Saracens (angol) 28–37
Az állás: 1. Saracens 18 pont, 2. Munster 15, 3. Racing Metro 12, 4. Edinburgh 0
2. CSOPORT
Ospreys (walesi)–Leicester Tigers (angol) 15–15
Toulouse (francia)–Benetton Treviso (olasz) 35–14
Az állás: 1. Toulouse 18 pont, 2. Leicester Tigers 16, 3. Ospreys 11, 4. Benetton Treviso 1
3. CSOPORT
Harlequins (angol)–Connacht (ír) 47–8
Zebre (olasz)–Biarritz (francia) 6–32
Az állás: 1. Harlequins 24 pont, 2. Biarritz 14, 3. Connacht 8, 4. Zebre 0
4. CSOPORT
Northampton (angol)–Castres (francia) 18–12
Ulster (ír)–Glasgow Warriors (skót) 23–6
Az állás: 1. Ulster 19 pont, 2. Northampton 14, 3. Castres 13, 4. Glasgow Warriors 2
5. CSOPORT
Clermont (francia)–Exeter Chiefs (angol) 46–3
Leinster (ír)–Scarlets (walesi) 33–14
Az állás: 1. Clermont 23 pont, 2. Leinster 15, 3. Exeter Chiefs 9, 4. Scarlets 2
6. CSOPORT
Sale Sharks (angol)–Montpellier (francia) 6–27
Toulon (francia)–Cardiff Blues (walesi) 45–25
Az állás: 1. Toulon 23 pont, 2. Montpellier 18, 3. Sale Sharks 4, 4. Cardiff Blues 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik