Jonathan Sexton volt a Wembley ura

Vágólapra másolva!
2010.10.17. 19:14
null
Jonathan Sexton (labdával) útban a cél felé (Fotó: Action Images)
A második fordulóval folytatódtak a rögbi Heineken-kupa – a sportági Bajnokok Ligája – küzdelmei. A címvédő francia Toulouse második találkozóját is megnyerte, miután idegenben 21 ponttal bizonyult jobbnak a walesi Newport Gwent Dragonsnál.

Az 1. csoportban az angol Northampton második mérkőzését is megnyerte: a Saints ezúttal a skót Edinburgh vendégeként nyert négy ponttal.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a rögbi 2010-2011-es Heineken-kupát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A 2. csoportban az ír Leinster tudta megőrizni hibátlan mérlegét, bár az angol Saracens vendégeként aratott győzelem a Wembleyben igencsak szűkösen jött össze. Utóbbiak második vereségüket gyűjtötték be, ami angol együttes révén nem éppen dicséretes teljesítmény. A győzelmet Jonathan Sexton szállította, aki egymaga szerezte csapata mind a 25 pontját. Az 52. percben vitt egy célt, majd értékesítette a bónuszt, míg előtte öt, utána egy büntetőt lőtt be. A csoport francia rangadóján a Racing Métro hazai pályán nyert a Clermont ellen.

A 3. csoportban hazai pályán javítottak az első fordulóban vereséget szenvedő gárdák, köztük a sorozat egyik meghatározójának kikiáltott ír Munster, amely hat célt rámolt be a francia Toulonnak. A walesi Ospreys és a London Irish összecsapása színvonalas ütközetet hozott, ám mindössze három cél született: két hazai és egy vendég. Dicsérhető az ellenfél átadását lefülelő, aztán a labdával majdnem az egész pályát átfutó új-zélandi Sailosi Tagicakibau (London Irish). A légiós igazi őserő – 193 centiméterhez 98 kilogramm párosul –, hiszen az utolsó métereket úgy tette meg a célig, hogy közben magával húzta a mezébe kapaszkodó, a gyepen hason csúszó ellenfelét. A mérkőzést végül a walesi Shane Williams bátor bevállalása döntötte el. A 170 centis termetével a mezőnyben „kisöcsinek" tetsző, ám villámléptű szélső a saját maga által előre rúgott labdával került helyzetbe, majd remek testcselek után áttört a londoniak védőfalán és célig sprintelt.

A 4. csoportban javított az angol Bath, míg második győzelmét aratta a francia Biarritz. Az olasz Aironi az erőviszonyoknak megfelelően továbbra is pont nélkül szerénykedik, még a mínusz hétpontos különbségű vereségért járó, úgynevezett „vesztesbónuszt" sem tudták összeszedni.

Az 5. csoportban találjuk a sorozat legjobban rajtoló együttesét. Az angol bajnoki címvédő Leicester Tigers ugyanis nemcsak második találkozóját tudta megnyerni, hanem az egy meccsen minimum szerzett négy célért járó plusz bónuszt – akár a vesztes csapat is begyűjtheti – is kiérdemelte. A francia Perpignan vendégeként ezúttal nem tudott olyan ellenállást kifejteni az olasz Benetton Treviso, mint tette azt az első fordulóban.

A 6. csoportban szereplő címvédőről már ejtettünk szót, arról viszont még nem, hogy milyen fordulatos találkozót hozott az angol London Wasps és a skót Glasgow Warriors párviadala, amelyen 64 pontot és hazai sikert láthattak a nézők.

A forduló nézőcsúcsa a Saracens–Leinster találkozón volt, amelyet 45.892 néző tekintett meg a Wembleyben. A legtöbb pont – szám szerint 64 – a London Wasps–Glasgow Warriors mérkőzésen született.

RÖGBI, HEINEKEN-KUPA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ 
1. CSOPORT  
Edinburgh (skót)–Northampton Saints (angol) 27–31
Castres (francia)–Cardiff Blues (walesi) 27–20
Az állás: 1. Northampton 8 pont, 2. Castres 5 p., 3. Cardiff 5 p., 4. Edinburgh 2 p.  
   
2. CSOPORT  
Saracens (angol)–Leinster (ír) 23–25
Racing Métro (francia)–Clermont (francia) 16–9
Az állás: 1. Leinster 9 pont, 2. Clemont 5 p., 3. Racing Métro 4 p., 4. Saracens 1 p.  
   
3. CSOPORT  
Munster (ír)–Toulon (francia) 45–18
Ospreys (walesi)–London Irish (angol) 27–16
Az állás: 1. Munster 6 pont, 2. Ospresy 5 p., 3. London Irish 4 p., 4. Toulon 4 p.  
   
4. CSOPORT  
Biarritz (francia)–Ulster (ír) 35–15
Aironi (olasz)–Bath (angol) 6–22
Az állás: 1. Biarritz 9 pont, 2. Bath 6 p., 2. Ulster 5 p., 4. Aironi 0 p.  
   
5. CSOPORT  
Leicester Tigers (angol)–Scarlets (walesi) 46–10
Perpignan (francia)–Benetton Treviso (olasz)  35–14
Az állás: 1. Leicester Tigers 10 pont, 2. Perpignan 6 p., 3. Scarlets 5 p., 4. Treviso 1 p.
   
6. CSOPORT  
Newport Gwent Dragons (walesi)–Toulouse (francia) 19–40
London Wasps (angol)–Glasgow Warriors (skót) 38–26
Az állás: 1. Toulouse 8 pont, 2. London Wasps 6 p., 3. Glasgow 4 p., 4. Newport 0 p.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik