Gyász: Szvoboda Bence előtt tisztelegtek Kaposváron

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.06.19. 22:45
null
Szvoboda Bencére emlékeztek Kaposváron (Fotó: Lang Róbert/Somogyi Hírlap)
Gyertyagyújtással és krosszmotorok bőgetésével emlékeztek hétfőn Kaposváron a múlt szerdán elhunyt tízszeres magyar bajnok motorosra, Szvoboda Bencére – írja a sonline.hu.

Több százan gyűltek össze a 31 évesen egy csehországi versenybalesetet követően elhunyt Szvoboda Bence kaposvári háza előtt, ahová virágokat vittek és gyertyát gyújtottak a gyászolók. Utána helyi krosszosok a motorjaikat bőgették, és Szvoboda versenyszíneivel, naracssárga-fekete füstfelhőbe burkolózott a helyszín.

A gyászolókhoz szólt Nagy Norbert, Szvoboda Bence barátja és sajtósa, aki korábban az NSO-n is rendszeresen írt a tíz magyar, két cseh és egy osztrák bajnoki címet nyerő versenyző sikereiről.

„Mindenképpen szerettük volna, hogy Kaposváron is legyen megemlékezés, mert nagyon sokat kapott ettől a várostól. Szeretett itt élni a barátnőjével – akivel együtt szervezzük ezt az eseményt –, sok barátot szerzett az elmúlt tíz évben, és a város vezetése is többször kitüntette őt a sportteljesítményéért” – idézte a sonline.hu Nagy Norbertet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik