WTCR: hatalmas baleset a hazavezető úton a Zengő Motorsportnál

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.05. 13:58
null
Nagy Dániel (balra) a második futamon, néhány csapattag a Frankfurthoz közeli autópályán szenvedett balesetet (Fotó: DPPI)
Sok nehézsésggel vezetett az út hazafele a Zengő Motorsport csapattagjai számára a túraautó-világkupa (WTCR) Vila Real-i versenyhétvégéjét követően. Néhány csapattag ráadásul hatalmas balesetet szenvedett az autópályán Németországban.

 

Nem éppen olyan volt a Vila Realból vezető hazaút a Zengő Motorsport tagjainak, mint azt szerették volna. A tervek szerint repülőgéppel, Kölnben átszállva vezetett az útjuk Magyarországra, ám Németországban lekésték a Budapestre tartó járatot a biztonsági szolgálat sztrájkja miatt.

Kölnből így taxival jutottak át Frankfurtba, ahol az egyik partnerük jóvoltából bérautókkal folytatták az utazást Magyarországra, ám az öt járműből az egyikben utazó néhány csapattag önhibájukon kívül hatalmas balesetbe keveredett az autópályán. Az egyiküket kórházba is kellett szállítani, ám az ott elvégzett vizsgálatok szerencsére nem mutattak ki nagyobb sérülést.

Bár a csapat nagy része azóta szerencsésen visszaért Budapestre, Zengő Zoltánnak és még néhány csapattagnak ez továbbra sem sikerült. Az erről, illetve a baleset után készített videót a Zengő Motorsport Facebook-oldalán tekinthetik meg.

A portugáliai versenyhétvége egyébként felemásan alakult a magyar istálló számára, ugyanis bár Rob Huff megnyerte a második versenyt, Nagy Dániel először a fallal, majd Nathanaël Berthonnal ütközött. A balesetben a magyar versenyző egyik ujja eltört és további zúzódásokat szenvedett, de reméli, hogy ott lehet a mezőnyben a következő, olaszországi versenyhétvégén, amelyet július 22. és 24. között rendeznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik