Montoya egy harmadik hellyel debütált

Vágólapra másolva!
2006.10.07. 12:46
A harmadik helyen végzett Juan Pablo Montoya a NASCAR-versenysorozat tallagedai, 250 mérföldes versenyén. A második rajtkockából induló kolumbiai pilóta – aki a 2006-os indianapolisi futamig a Formula–1-es McLaren-Mercedes csapat pilótája volt – tíz körön át vezetett, majd folyamatosan az élbolyban autózott.
Ilyen közelről nézve nem sok minden változott?
Reuters
Ilyen közelről nézve nem sok minden változott?
Ilyen közelről nézve nem sok minden változott?
Reuters
Ilyen közelről nézve nem sok minden változott?

A versenyt 16 körrel a leintés előtt le kellett állítani, mert tömegbaleset történt a 2,66 mérföld hosszú ovális pályán.

Montoya autóját a 36. körben oldalba kapta a 11-es számú Brian Sillas, akit ezt megelőzően a 22-es Chad Miller lökött meg.

A kolumbiai pilóta versenygépe elkezdett jobbra-balra szitálni, csúszkálni, de Montoya visszanyerte az uralmát a kocsi fölött, elkerülvén a komolyabb ütközést.

Ki kellett azonban mennie a boxba, hogy kijavítsák a sérült járművet, így – bár nem került körhátrányba – visszaesett a 31. helyre.

A 45. körben folytatódhatott a futam, Montoya pedig átvágott a mezőnyön, és az 54. körben már a 11. helyen állt. A 64. körben sárga zászló alatt autóztak a versenyzők, és a dél-amerikai pilóta ekkor felkapaszkodott a hatodik pozícióba.

Amikor több pilóta kiment tankolni, Montoya előretört a második helyre, Steve Wallace mögé, akit aztán a korábbi Formula–1-es pilóta elkezdett a szó szoros értelmében lökdösni hátulról.

Innen nézve a változás óriási?
Reuters
Innen nézve a változás óriási?

A 78. körben aztán Frank Kimmel elment Montoya és Wallace mellett is, három fordulóval később pedig a már említett tömegbaleset miatt leintették a viadalt, és a végeredményt az aktuális sorrend szerint állapították meg.

Kimmel egyébként nemcsak a versenyt nyerte meg, hanem a sorozatot is – pályafutása során nyolcadszor.

"Régen élveztem már ennyire egy versenyt – nyilatkozta Montoya. – Nem mondom, hogy a Formula–1 rossz vagy ilyesmi, azt gondolom, az is remek, hihetetlen képességű autókkal, és így tovább. Azonban még egyszer mondom, hosszú ideje nem szórakoztam ilyen jól a volán mögött."

"A Formula–1-ben ha az ember visszaesik, akkor ott marad. Lehet két másodperccel gyorsabb, mint a többiek, de akkor még mindig nem tud előzni. Most talán negyvenszer is előztem, és mindannyiszor könnyedén. Kiemelkedő élmény" – tette hozzá Juan Pablo Montoya.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik