Felnőtt tartalom!
Felnőtt tartalom!

A következő oldalon felnőtt tartalom található! Csak akkor folytassa az olvasást, ha elmúlt 18 éves!

elmúltam 18 éves, folytatom
még nem vagyok 18 éves
D. Á. 2020.10.18 19:43

Megyék Csatája: gaming házból nyerte meg a LoL-selejtezőt az Illés Akadémia Spirit

Magabiztosan menetelt a döntőig az Illés Akadémia Spirit csapata a Megyék Csatája első League of Legends selejtezőjében. A Vas megyei klub nem először mutatta meg, hogy komolyan kell számolni velük, ha a magyar mezőnyben kell megmérkőzniük. A fináléban sem kegyelmeztek ellenfelüknek, de a sikerben a legkülönlegesebb, hogy egy gaming házban játszottak a fiatalok, akik bejutottak a megyei döntőben.

Mi az a gaming ház?
Egy sikeres csapat mögött kiépített infrastruktúra található, aminek része lehet egy olyan helyszín, ahol együtt gyakorolhatnak a játékosok és az edző. Ahogy a klasszikus sportokban, úgy az e-sportban is lehetősége van a kluboknak, hogy elvonuljanak edzőtáborba, ahol csak egyetlen dologra kell koncentrálniuk. Ez jelen esetben a League of Legends, amiben a csapat kommunikációja legalább annyira fontos, mint az egyéni képességek. Az Illés Akadémia Spirit menedzsere, Szabella Olivér árult el részleteket erről a gaming házas megoldásról, ami Magyarországon egyelőre ritkaságszámba megy.

„A szituáció az, hogy a játékosainknak, bármely csapatról legyen szó, megvan az a lehetősége, hogy életvitelszerűen leköltözzenek Szombathelyre az Illés Akadémia gaming házába. Jelenleg két játékos él ezzel a lehetőséggel, ők teljes ellátásban részesülnek az akadémia részéről. Középtávú célunk, hogy oktatási lehetőséget is biztosítsunk a kiválasztott tehetségeknek, melynek jelen évben zajlik a próbaideje. Ha ez beválik, mindenkinek le kell majd költöznie és életvitelszerűen az akadémián kell majd laknia. Nos ennek feltétele a lakcímkártya, ideiglenes (vagy állandó ) szombathelyi lakcímmel. Ez a bootcampek idején is szükséges feltétel a csapataink minden (lenn tartózkodni kívánó) tagja számára, hiszen így tudjuk megoldani nekik a közlekedési támogatást és a lakhatást is. A játékosok a csatlakozás előtt mindig tájékoztatást kapnak, hogy, ha ki szeretnék használni az edzőtáborozás lehetőségét, akkor kötelezően ideiglenes szombathelyi lakcímmel kell rendelkezzenek.

A LoL csapatra kitérve, az MNEB vége után sikerült a csapat egy részét egyben tartani, gyakorolni sokat velük, majd csatlakozott hozzánk NoizR is hogy segítse a felkészülést. Természetesen a játékosok is rotáltak valamilyen szinten, de kialakult hamar az a 6 játékos akivel dolgozni szerettünk volna és sikerült egyben tartani az IAS-t. A selejtezőkre nem tartottuk szükségesnek, hogy bootcamppel készüljünk, viszont a bajnokság során több alkalommal eszközölni fogjuk a lehetőséget, hogy minél jobb eredményeket érhessünk el. Úgy gondolom, az edzőtáborozás nagyon sokat tud segíteni, többet is, mint azt az ember gondolná. A következő szombathelyi túrájuk a srácoknak pont most hétvégén lesz.”

Ne feledjétek, hogy folyamatosan zajlik a Megyék Csatája Országos E-sport Verseny regisztrációs szakasza. Nevezni a megyekcsataja.hu oldalon tudtok, ahol további részleteket tudhattok meg a versenyről!

2021.06.03 21:00:42

E-Sport K. B.

A döntő párharcban 1–1-es döntetlen után 3–0-ra legyőzte a F1 Hungary Liga FC-t.

2021.03.02 15:19:40

E-Sport nemzetisport.hu

A 14 és 40 év közötti korosztály jelentkezését várják – a versenyek élőben, illetve felvételről az NSO-n és televíziós csatornákon is láthatóak lesznek. (x)

2021.01.22 17:47:46

E-Sport KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az Alfa Romeo kötelékébe tartozó Bereznay Dániellel karrierjéről, no meg Hamiltonról, Räikkönenről és Mick Schumacherről is beszélgettünk.