MTI/SZ. R. 2021.06.22 15:03

E-sport: együttműködési megállapodást kötött a HUMDA és a HUNESZ

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség (HUMDA) és a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ), amelynek elsődleges célja a tehetséges versenyzők felkutatása és a szimulátorsport fejlesztése, valamint a fiatal célközönség megszólítása.

A tavaszi HUMDA szimulátorbajnokságot megnyerő Blazsán Patrik június 23-án a virtuális olimpián bizonyíthat (Fotó: HUMDA)

 

Az MTK Budapest E-sport Arénájában tartott keddi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a valóságban zajló autós és motoros versenyek, illetve az e-sport közös metszete a szimulátorsport, a HUMDA számára pedig fontos a fiatalabb korosztályhoz tartozó célközönség megszólítása nemcsak versenyzői, hanem szervezői, támogatói és minden más kapcsolódó terület szempontjából.

„A HUMDA célja felkutatni azokat a fiatalokat, akik a jövő versenyzői lehetnek az autó- és motorsportban, a szimulátorozás pedig komoly szerepet játszik a speciális készségek fejlesztésében, ilyen a szem-kéz koordináció, az összpontosítás vagy a stresszkezelés" – mondta Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki hozzátette, a tavaszi szimulátorbajnokság során három hét alatt 10 449 kört teljesítettek a versenyzők, ami több mint 55 ezer kilométernek felel meg. A versenyt megnyerő Blazsán Patrik ráadásul bejutott a tokiói olimpia programjához kapcsolódó virtuális olimpia június 23-i döntőjébe. 

Bíró Balázs György, a HUNESZ elnöke hangsúlyozta, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szintén nyitott már a virtuális sport irányába, a tokiói olimpiához kapcsolva pedig május 13-tól virtuális olimpiát is rendeztek, melynek egyik döntőjében magyar versenyző is érdekelt lesz. A kétszeres magyar bajnok Blazsán Patrik ugyanis bejutott a 16 fős fináléba a Gran Turismo Sport autóverseny-szimulátoron rendezett viadalon, a döntőre szerdán kerül sor.

A megállapodás értelmében a HUMDA többek között saját bajnokságokat szervez majd, valamint a HUNESZ szimulátorsport szakága által lebonyolított versenyek szakmai támogatásában vesz részt.

2021.06.03 21:00:42

E-Sport K. B.

A döntő párharcban 1–1-es döntetlen után 3–0-ra legyőzte a F1 Hungary Liga FC-t.

2021.03.02 15:19:40

E-Sport nemzetisport.hu

A 14 és 40 év közötti korosztály jelentkezését várják – a versenyek élőben, illetve felvételről az NSO-n és televíziós csatornákon is láthatóak lesznek. (x)

2021.01.22 17:47:46

E-Sport KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az Alfa Romeo kötelékébe tartozó Bereznay Dániellel karrierjéről, no meg Hamiltonról, Räikkönenről és Mick Schumacherről is beszélgettünk.