Felnőtt tartalom!
Felnőtt tartalom!

A következő oldalon felnőtt tartalom található! Csak akkor folytassa az olvasást, ha elmúlt 18 éves!

elmúltam 18 éves, folytatom
még nem vagyok 18 éves
D. Á. 2020.10.08 15:53 Frissítve: 2020.10.08 15:59

E-sport: az MTK arénájában rendezik meg a FIFA 21 első hivatalos hazai versenyét

Szombaton 300 ezer forint összdíjazással jön a K&H e-kupa FIFA21 bajnoksága, amely a legújabb videojáték első magyarországi tornája. A versenyt az MTK Budapest E-sport arénájában rendezik meg.

 

Szombaton itt mutathatják meg magukat a FIFA-sok (Fotó: MTI)

Morvai Lajos, az MTK Budapest e-sport szakosztályának technikai vezetője csütörtökön tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondta, a FIFA videojáték első hazai versenyét a járványhelyzethez igazított körülmények között tartják meg – csak egy kísérőt hozhatnak magukkal a játékosok. A 128 amatőr játékos – akik már regisztráltak is – az utolsó fordulóban négy profi, a legutóbbi HUNESZ FIFA Masters első négy helyén végzett versenyzővel küzd majd meg, név szerint chris_majjal, tooFrezzel, Grislyjam22-vel és SuubHexszel .

Az amatőr és a profi győztesek is egyaránt 100-100 ezer, a másodikok 50-50 ezer forint értékű ajándékkártyát nyernek. A harmadik és negyedik helyezettek tárgyjutalmat kapnak, a résztvevők a tombolasorsoláson izgulhatnak.

„Az e-sporthoz ugyanaz a precizitás szükséges, mint a valódi labdarúgáshoz, a játékosok visszajelzése alapján az egyedi funkciókkal és különleges elemekkel kiegészített FIFA21 is magas szurkolói élményt biztosíthat” – fogalmazott Horváth Magyary Nóra a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Majorosi Krisztián e-sportoló, az MTK Budapest versenyzője is megszólalt az új FIFA kapcsán. 

„Sokkal komplettebb lett a játék, amíg tavaly a szélesebb felállások voltak inkább használhatók, idén azok a taktikák is alkalmazhatók már, ahol a csatárok kiugratására helyezik a hangsúlyt” – nyilatkozta a több hazai tornán diadalmaskodó Majorosi.

A verseny szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik.

2021.03.02 15:19:40

E-Sport nemzetisport.hu

A 14 és 40 év közötti korosztály jelentkezését várják – a versenyek élőben, illetve felvételről az NSO-n és televíziós csatornákon is láthatóak lesznek. (x)

2021.01.22 17:47:46

E-Sport KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az Alfa Romeo kötelékébe tartozó Bereznay Dániellel karrierjéről, no meg Hamiltonról, Räikkönenről és Mick Schumacherről is beszélgettünk.