BLOGRA FUTOTTUNK Tavaszi futások, hóra hangolva

Szalay HédiSzalay Hédi
Vágólapra másolva!
2021.02.11. 09:38
A helyzet változatlan: a netes világban jobb híján edzéskihívásokról és instant futásokról esik szó, ráadásul néhány hetes, sőt hónapos késéssel megérkezett a havas-jeges tél is – szóval, azért akad téma a virtuális térben.

A napokban a keményebbik oldalát is megmutatja a tél, hideg és sötét van, hol az ónos eső, hol a hó szakad (legalább megmaradna, de nem, még véletlenül sem), vagy épp az eső ömlik. Ami némi reményt ad, hogy már nincs sok ideje az erőlködésre, néhány hét múlva már eszünkbe sem jut. Mindenesetre ezt az időszakot már szívesen lezárnánk, mert jelentősen lekorlátozza az edzési lehetőségeket, a pandémiával karöltve. Azon vagyok, hogy lehetőleg mindent még most elrendezzek, hogy kikúráljam, ami fáj, sérült, fáradt, és előkészítsem magamnak a terepet arra az időszakra, amikor már többet tudok edzeni, hogy csak arra koncentrálhassak. Most, amikor már épp edzek annyit, hogy úgy érezzem, kezdek jó formába kerülni, amikor baromi lelkes vagyok és elégedett magammal, jön valami nyavalya vagy egyéb gond, ami megakadályozza, hogy azt az egyébként is kevéske időt edzéssel töltsem. Ugyanakkor lassan kipipálhatom ezt is, nem lesz, ami problémát okozhat (gondolom naivan), szóval, reményekkel telve várom a tavaszt.

Hagyjuk már magunk mögött ezt a vacak időszakot, jöjjenek a jó események is, mert igazán ránk fér!

HANCHEE FUT (Facebook)

Sok tippet kaptunk már, hogy télen mire kell figyelni futáskor, de mert most – ha néhány napra is – tényleg jönnek a fagyok, még körültekintőbbnek kell lennünk. Ezzel kapcsolatban kapunk tanácsokat Evetovics-Balla Hajnalkától!

GYURKOO.COM
Gyurkoo tavaly egyszer már belevágott a futónaptáras kihívásba, amelynek lényege, hogy mindennap annyi kilométert fut, ahányadika van. Mivel már nagyon hiányoznak a versenyek, a társaságban „elkövetett” edzések, Gyurkoo úgy gondolta, ezzel a kihívással legalább motivációt kap, így újfent nekivágott. Az első hét beszámolóját olvashatjátok!

BARATRUNNING.COM
Takács Gábor épp azon morfondírozott, mivel pótolja az elmaradt Velencei-tó-kerülést, amikor újabb lehetőség adódott a húsz-harminc kilométeres futásra. Ez pedig nem volt más, mint nyulazni a száz kilométeres távot teljesítő Földi Zsuzsinak. Annyira elragadta a kihívás, hogy a végén maratoni táv lett belőle!

HAON.HU
Ménes Anitával készült interjút olvashatunk, s kiderül, hogy heti 120-140 kilométert bizony nem könnyű lenyomni munka mellett, heti tizenkét edzést kell ezért beiktatnia. Viszont az eredményeken egyértelműen meglátszik, hogy remek úton halad a hosszútávfutó!

JANOSFUT.WORDPRESS.COM

A Runaway által szervezett Adrenalin-kör tíz kilométeres távjának beszámolóját készítő János eredetileg úgy tervezte, hogy PB-t fut, de aztán a vádlija máshogy döntött (ő persze sokkal precízebben fogalmazta meg, hogy milyen izma fáj), így ezt máskorra halasztotta. Az instant kihívásról remek leírást kapunk, igazi kedvcsináló!

 


MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?


Hidegben nem érdemes menőzni


KREMLICZA LEVENTE

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik