
Nem a lasagne az első étel, amely beugrik, ha arról van szó, mit eszik egy sportoló. Pedig ezt az olasz tésztát nagyon sok sportoló szereti, mivel elegendő fehérjét, szénhidrátot és kalóriát tartalmaz.
Hozzávalók:
35 dkg darált marhahús
olívaolaj
só
bors
bazsalikom
3 dl paradicsomszósz
1 doboz lasagne tészta
20 dkg ricotta
10 dkg reszelt mozzarella
Elkészítés:
A darált húst kevés olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és friss bazsalikommal megszórjuk. Ha már a hús kifehéredett, hozzáöntjük a paradicsomszószt, és 5-10 percig forraljuk. Egy tűzálló tepsi aljára leterítjük a tésztalapok egy részét, majd rétegezzük a szószt, a ricottát és a tésztát. A legfelső réteget vékonyan megkenjük a mártással, és rászórjuk a reszelt mozzarellát. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Legfrissebb hírek

Paradicsomos húsgombóc rizzsel
Csupasport
2018.09.27. 09:54

Mozzarellás paradicsomos szelet – Messi kedvence
Csupasport
2018.08.27. 12:13

Argentin kedvenc: marhahúsos empanada
Csupasport
2018.06.30. 06:38
Ezek is érdekelhetik