Argentin kedvenc: marhahúsos empanada

Vágólapra másolva!
2018.06.30. 06:38
Sorsdöntő meccs előtt állt június 30-án az argentin labdarúgó-válogatott: Lionel Messiék Franciaország ellen mérkőztek a vb-nyolcaddöntőben. Bár Argentínában a mérkőzés időpontjában délelőtt 11-et mutatott az óra, így a helyiek egy nagy tál marhahúsos empanadával az ölükben ülhettek a tévé elé szurkolni.

Hozzávalók:

A töltelékhez:
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kevés olaj
35 dkg darált marhahús

bors
római kömény
pirospaprika
3 dl húsleves
1 dl paradicsomlé
1 db főtt tojás

A tésztához:
25 dkg liszt
5 dkg olvasztott vaj
1 dl víz
1 tk só

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, római köménnyel ízesítjük, és megszórjuk kevés pirospaprikával. Hozzáöntjük a húslevest és a paradicsomlevet, és addig főzzük, míg elfő a leve, a szósz pedig jól besűrűsödik. A főtt tojást összetörjük villával, és hozzákeverjük a töltelékhez.

A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval és az olvasztott vajjal, majd apránként hozzáadjuk a vizet, és összegyúrjuk. Miután jól összeállt a tészta, lisztezett felületen 2-3 milliméter vékonyra kinyújtjuk, majd egy pogácsaszaggatóval vagy bögrével köröket szaggatunk. A tölteléket a körökre halmozzuk, majd a tésztát félbehajtjuk, a végeit jól összenyomjuk. A töltött empanadákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejüket felvert tojással megkenjük és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Miért ajánljuk?
Ha szereted a marhahúsos ételeket, ezt ki kell próbálnod, ráadásul ha az argentinoknak szurkolsz, pláne nem hagyhatod ki. Az empanada ugyanis az argentinok egyik nemzete étele.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik