Lance Armstrong visszatérhet

Vágólapra másolva!
2018.05.07. 18:57
Az edzésnaplója alapján a korábbi klasszis kerékpáros terepfutó- és úszóversenyre készül.

 

Lance Armstrong (középen, zöldben) a kerékpározás után a futással próbálkozik

A Procycling magazin szúrta ki, hogy a hétszeres Tour de France-győztes – később pedig doppingolás miatt mind a hét Tour-győzelmétől megfosztott – Lance Armstrong az Ö till Ö viadalra készülhet, legalábbis a Strava nevű alkalmazáson keresztül megosztott edzésnaplójában az Öttilö felirattal látta el egyik tréningjét. Austinban a Colorado folyó környékén a 46 esztendős Armstrong 6.8 mérföldet futott.

Az Ö till Ö – jelentése szigettől szigetig – egy 2006-ban elindított svédországi terepfutó verseny, amely során 10 kilométer úszás és 65 kilométer terepfutás vár a résztvevőkre. A triatlonosok körében is rendkívül népszerű viadal a világ legkeményebb kihívásai közé sorolható.

A 220triathlon.com írása szerint már keresték Armstrongot, de egyelőre nem reagált a kérdésekre, a versenyigazgató pedig elmondta, az amerikai még nem nevezett, így indulási szándékáról nem tudnak, igaz, még van ideje jelentkezni. Viszont ha a szeptemberi eseményen valóban indulni szeretne, addig hét versenyt kell teljesítenie, amelyből ötnek a Swimrun World Seriesbe kell tartoznia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik