Nem kell sokat sakkoznunk a Sakkosokkal

benfica | 2016.03.19. | 22:50 | nemzetisport.hu

Amíg a Bajnokok ligájában alapos próbatétel elé leszünk állítva nemsokára, addig a portugál bajnokságban lassan és csendesen haladunk a 35. bajnoki címünk felé. Most épp az a Boavista kerül majd az utunkba, amely hajdanán szebb napokat is megélt és nagy csatákat vívtunk velük, ez azonban egy ideje már nem így van.


Hirdetés

Nem volt egyszerű helyzetük a Boavista drukkereknek az utóbbi években. A valaha nagy portugál klubot és állandó vetélytársat különböző pénzügyi problémák miatt a második ligába száműzték még 2009-ben, onnan pedig kiestek a harmadik ligába, ami a klub számára abszolút mélypont volt. Talán még most is ott viaskodnának, ha a hosszú, kitartó jogi viaskodások nem hoznak sikert a Boavista számára. Ügyük felülvizsgálása után tavaly a Sakkosok már újra az őket megillető első ligában kezdhettek, és miután elsődleges céljuk a bennmaradás volt, sikeresen helytálltak (13. hely).

Idén már egy kicsivel nehézkesebben alakul a Boavista szezonja. A tét még mindig a bennmaradás, és harcolnak is érte foggal-körömmel, de fordulóról fordulóra a még bennmaradást érő 16. és a már kiesést jelentő 17. helyek között ingáznak.

Armando Petit decemberben elhagyta a klubot, az ő helyét pedig egy bizonyos Erwin Sánchez vette át, akinek edzői munkássága odáig csak Bolíviára terjedt ki - három évig volt a bolíviai nemzeti csapat edzője, aztán irányított még két bolíviai élvonalbeli klubot - viszont a Boavistánál nem ezért nevezték ki, hanem azért, mert még játékosként 2000-04-ig itt játszott, és egyike volt azoknak, akik a klub utolsó sikeres évei alatt rúgták ott a bőrt (Erwin Sánchez egyébkénta 90'es évek alatt nálunk is eltöltött négy évet két szakaszban, de túl nagy lábnyomot nem hagyott itt).

Erwin tehát még egy sikeres időszak szimbólumaként érkezett, s most az ő feladata benntartani a klubot.

Nincs könnyű dolga, mert Porto kisebbik klubjában nem hemzsegnek a minőségi játékosok. Nincs megbízható csatáruk, hiszen a csapat gólkirálya Zé Manuel a maga 4 góljával, a középpályán pedig B és C kategóriás játékosok rohangálnak. Egyedül hátul stabilak, hiszen aránylag kevés gólt kaptak eddig (33), viszont a két középső hátvédjük – Paulo Vinícius és Nuno Henriquesárgalapjaik miatt nem játszhatnak ellenünk, szóval a hazai pálya ellenére esélyes egy kisebb gólzápor.

A mi Portóba utazó keretünkről azt kell tudni, hogy eltiltás nem bevethető Jardel és Mitroglou. Luisao és Julio César továbbra is sérült, Fejsa otthon maradt pihenni, viszont bekerült a keretbe a felépülő Lisandro Lopez, az ifjú szerb titán, vagyis Luka Jovic, no meg akiről már mindenki megfeledkezett, dobpergéssss, Taarabt. Na, erre varjatok gombot!

A rendelkezésre állá hozzávalókból én a következőt vizionálom: Éderson – Eliseu, Samaris, Lindelöf, Semedo – André Almeida, Renato Sánchez – Gaitán, Pizzi – Jonas, Jiménez.

 

A meccs este 19:15-kor kezdődik, streamek a már megszokott helyeken.

toszi21

benfica

Címkék

Friss kommentek

Blogarchívum