UEFA: már a Real Madrid legendáival említik egy lapon Karim Benzemát

Sz. Gy./S. Á.Sz. Gy./S. Á.
Vágólapra másolva!
2022.08.25. 20:58
null
Karim Benzema az Év játékosának járó trófeával (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a Real Madriddal a 2021–2022-es idényben Bajnokok Ligáját, spanyol bajnoki címet, Európai és Spanyol Szuperkupát nyerő, a spanyol bajnokságot és a BL-idényt is gólkirályként záró Karim Benzema lett az év férfi labdarúgója – jelentették be az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) csütörtök esti, isztambuli gáláján, amelyen a Nemzeti Sport is részt vett. A madridiak francia sztárja a díjátadót követő hivatalos sajtótájékoztatón értékelt.


– Az európai Szuperkupa-mérkőzésen szerzett góljával megelőzte Raúlt, és háromszázhuszonöt góllal már második a Real Madrid örökranglistáján, olyan legendákat megelőzve, mint a már említett Raúl, valamint Alfredo Di Stéfano és Puskás Ferenc. Mit jelent ez önnek? – kérdezte Karim Benzemától a Nemzeti Sport az UEFA hivatalos sajtótájékoztatóján.

– Rengeteget jelent, hogy ilyen legendákkal említenek együtt. Arra persze reálisan semmi esély, hogy a négyszázötven gólos Cristiano Ronaldót utolérjem, de szeretnék közelebb kerülni hozzá. Elsősorban arra fókuszálok, hogy a pályán nyújtott teljesítményemmel minél többet segítsek a csapatnak, nem az a legfontosabb, hogy minél több gólt szerezzek. Bár tény, hogy a kettő összefügg.

– Egyetért azzal, hogy a portugál klasszis távozása az előnyére vált?
– Sokat játszottam Cristiano Ronaldóval, más volt akkor a csapaton belüli szerepem. Amióta eligazolt, több gólt szerzek, de a játékom nem változott.

– Immár ötszörös BL-győztesnek vallhatja magát. Értékesebb a legutóbbi győzelem, mint a másik négy?
– Minden elhódított trófeának külön története van, de ezt volt a legnehezebb megnyerni, és ezért ez a legkedvesebb mind közül. Rendkívül nehéz feladat volt, a döntőig vezető úton a PSG, a Chelsea és a Manchester City ellen is meg kellett szenvednünk a továbbjutásért.

Az európai szövetség a BL, az El és az Ekl 2021–2022-es idényében csoportkörbe jutó csapatok edzői mellett az Európai Sportmédia (ESM) tagjait – köztük a Nemzeti Sportot – is felkérte arra, hogy szavazzák meg az idény legjobb játékosát és edzőjét. Magyarországot Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője mellett lapunk főszerkesztője, Szöllősi György képviselte a szavazáson, és idén is úgy döntött, kikéri az olvasók véleményét, amit javaslatként vett figyelembe. Azt, hogy kire adta le a voksát, a szavazás után – az elmúlt évekhez hasonlóan – nyilvánosságra hozzuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik