DEÁK ZSIGMOND
DEÁK ZSIGMOND
2020.11.23 22:26

Szól a verkli – Deák Zsigmond jegyzete


Augusztus 19.: Ferencváros–Djurgarden (Bajnokok Ligája-selejtező), augusztus 26.: Celtic–Ferencváros (BL-selejtező), Szeptember 3.: Törökország–Magyarország (Nemzetek Ligája), szeptember 6.: Magyarország–Oroszország (NL), szeptember 16.: Ferencváros–Dinamo Zagreb (BL-selejtező), szeptember 23.: Molde–Ferencváros (BL-selejtező), szeptember 29.: Ferencváros–Molde (BL-selejtező), október 8.: Bulgária–Magyarország (Eb-pótselejtező), október 11.: Szerbia–Magyarország (NL), október 14.: Oroszország–Magyarország (NL), október 20.: Barcelona–Ferencváros (BL), október 28.: Ferencváros–Dinamo Kijev (BL), november 4.: Ferencváros–Juventus (BL), november 12.: Magyarország–Izland (Eb-pótselejtező), november 15.: Magyarország–Szerbia (NL), november 18.: Magyarország–Törökország (NL), november 24.: Juventus–Ferencváros (BL), december 2.: Ferencváros–Barcelona (BL), december 8.: Dinamo Kijev–Ferencváros (BL).

E naptári felsorolásban, mint észrevehették, a magyar labdarúgó-válogatott és a Bajnokok Ligájába jutó FTC mintegy száztíz napos nemzetközi programját – most már kimondhatjuk –, nagyszerű menetelését vázoltuk fel az őszi szezon elejétől a végéig. Elképesztő verkli, amit csak teker és teker a vándorkintornás, nem akar vége szakadni, s igazából mi, hallgatók, azaz szurkolók nem is szeretnénk, hogy leálljon a gép, mert oly' fülbemászó a dallam. Bizony, régóta vártunk arra a muzsikusra, aki eljátssza nekünk kedvenc nótáinkat, az Európa-bajnokság, a Nemzetek Ligája és a Bajnokok Ligája himnuszát, s tessék, épp most, ebben az átkozott-áldott 2020-as évben ért ide a házunk udvarára.

Eddig más városokban, más utcákban járt, de végre megjött, s a jelek szerint jól érzi magát nálunk, mert még nagy lendülettel tekeri a zenegépet. Épp a Fradi-induló van soron, a keddi torinói fellépés után a nagy Barcelona jön majd, hogy aztán a várhatóan fagyos Kijevben – remélhetően még tétre menően – érjen véget a sorozat.

No, akkor egy időre biztosan leáll majd a verkli, de már megbeszéltük a vándorzenésszel, hogy a nyáron mindenképpen visszatér hozzánk a válogatott Eb-dalával. Sőt, ha a Fradi is hozzáteszi még hátralévő meccsein a magáét, akár már tavasszal újra hallhatjuk kedvenc slágereinket, például az Európa-liga szignálját. Lehet, hogy most Torinóban jön el a bravúr ideje? Ha másképp is lesz, csak azt mondhatjuk a verklit tekerőnek: „Jössz te még a mi utcánkba!” Ha már annyit vártunk rá, nem tűnhet el megint évekre, évtizedekre.

2020.12.28 19:31:11

Bajnokok Ligája BERTA MIHÁLY, CSILLAG PÉTER, PIETSCH TIBOR

Ferencvárosi BL-főtábla, Németh Krisztián mint Amerika Kapitány, és a mindenen túljutó Atalanta.

2020.11.25 16:39:52

Bajnokok Ligája KORMANIK ZSOLT

Sok vagy kevés a 16 ferencvárosi légiós? – egyebek mellett erre is keressük a választ összeállításunkban.

2020.12.23 23:19:00

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A Két lányom között hét év a korkülönbség, a nagyobbnak annak idején a Barca és David Villa volt a kedvence, a kisebbnek viszont, aki mostanában nyiladozott rá szurkolóként a sportra, már a Fradi és Sigér Dávid!

2020.12.22 23:59:20

Bajnokok Ligája BABJÁK BENCE

Összeállításunkban a zöld-fehérek Bajnokok Ligája-szereplését elevenítettük fel.