BL: Tuchel szerint szürreális volt ez a 12 gólos mérkőzés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.23. 00:00
null
Az eredmény, amelyben a győztes és a vesztes is talál magának pozitívumot és negatívumot egyaránt (Fotó: Reuters)
Kiadós góltermés született a labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjának 5. fordulójában: a Borussia Dortmund 8–4-re győzte le a Legia Warszawát, megdöntve a sorozat korábbi gólrekordját. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

„Nagyon meglepődtem ennek a mérkőzésnek az alakulásán, egy kicsit szürreális volt a találkozó, és maga az eredmény is – ismerte el Thomas Tuchel, a Dortmund győztes hadvezére. – Nagyon szerettük volna, ha nem kapunk gólt a második félidőben, de ez sajnos nem jött össze. Az elmúlt hetekben Marco Reus fantasztikus munkát végzett, mert az edzéseken fizikálisan a maximumot nyújtotta. Azért senki sem várta tőle, hogy első tétmérkőzésén a hosszas kihagyás után – egy BL-meccsen ráadásul – így játszik majd, és ennyi gólt lő... Sok védelmi hibát követtünk el, főleg akkor, amikor lekontráztak minket, a szarvashibákat ki kell javítanunk!”

A szakember hozzátette még, hogy egy kicsit sajnálja a veterán kapust, Roman Weidenfellert, aki ilyen sok gólt kapott, de azért nagyon jól alszik majd a Bayern München legyőzése és a Legia elpáholása után.

„A Legia remekelt a támadásokban, majdnem olyan jó volt, mint a Dortmund – értékelt Lukasz Piszczek, a Dortmund lengyel légiósa. – Az a lényeg, hogy győztünk, de azért nem számíthatjuk magunkat Európa topcsapatai közé, ha négy gólt hagyunk lőni a Legiának...”

„Nagyon fontos mérkőzés volt ez számomra, igen keményen megdolgoztam a sikerért, ilyesmit képzeltem magam elé edzések közben” – mosolygott nagyot a mérkőzés után a kamerákba Marco Reus, majd hozzátette, hogy leginkább annak örül, hogy csapata segítségére lehetett, ez okozza számára a legnagyobb boldogságot.

„Van pár eset, amelyet meg kell majd beszélnünk, már ami a védekezésünket illeti. Ez mégiscsak a BL, itt másként illene védekezni, mint amit ma bemutattunk. A nézők számára ez egy igazán élvezetes mérkőzés volt, nekünk fájó azonban a négy kapott találat” – mérgelődött egy picit a lefújást követően Roman Weidenfeller.

„Nagyon kemény dió volt ez a meccs számunkra, még az első, varsói felvonásnál is nehezebb dolgunk volt, de azért négyszer csak betaláltunk mi is nekik – ragadta meg a pozitívumot a Legia támadója, Aleksandar Prijovic. – A Dortmund a világ legjobb csapatainak egyike, ezért nem kis dolog ez a négy találat. A mostani dupla karrierem legfontosabb eseménye, bár már jó néhány fontos gólt szereztem korábban. Az jó hír azért, hogy a sorsunk a kezünkben van, ha megverjük a Sportingot, akkor az Európa-ligában folytatjuk. Jó kis csapat a Sporting, de hiszek abban, hogy nyerhetünk ellene!”

AZ ÖSSZES GÓL

BAJNOKOK LIGÁJA
5. FORDULÓ, F-CSOPORT
Borussia Dortmund–Legia Warszawa 8–4
(Kagava 17., 18., Sahin 20., O. Dembélé 29., Reus 32., 52., 92., Passlack 81., ill. Prijovic 10., 24., Kucharczyk 57., Nikolics 83.)
Sporting–Real Madrid 1–2 (Adrien Silva 80. – 11-esből, ill. Varane 29., Benzema 87.)

AZ ÁLLÁS
M Gy D V L-K Gk P
1. Borussia Dortmund 5 4 1 0 19–7 +12 13
2. Real Madrid 5 3 2 0 14–8 +6 11
3. Sporting 5 1 0 4 5–7 –2 3
4. Legia Warszawa 5 0 1 4 8–24 –16 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik