BL: Haller újabb meccslabdát vinne haza Lisszabonból

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2022.02.23. 14:13
null
Sébastien Haller elképesztően teljesít a mostani BL-évadban (Fotó: AFP)
Szerdán (ma) rendezik a Benfica–Ajax Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első felvonását. Utóbbi a csoportküzdelmek során járt már Lisszabonban, akkor 5–1-re kiütötte a Sportingot, azon a meccsen Sébastien Haller négy gólt szerzett. Az elefántcsontparti csatár most a Benfica életét keserítené meg.  

Sébastien Haller ott folytatná, ahol abbahagyta. Az Ajax csatára a csoportküzdelmek során mind a hat mérkőzésen betalált, összesen tízszer volt eredményes és vezeti a góllövőlistát. Ennek rendkívüli ritkaságát jól mutatja, hogy egyedül 2017-ben Cristiano Ronaldónak sikerült még ugyanez a Real Madrid játékosaként (a portugál akkor kilencszer talált be az ellenfelek kapujába). Most a nyolcaddöntőben a Benfica védőinek okozhat fejfájást az elefántcsontparti támadó, aki ebben a kiírásban járt már Lisszabonban, akkor négy gólt lőtt a Sportingnak, a vége 5–1-es Ajax-győzelem lett.

Ha a csoportküzdelmek előtt megkérdezik, képes vagyok-e tíz gólt szerezni a kiírásban, nemet mondtam volna    – mondta az Ajax hivatalos honlapjának a csatár, akinek ez az első idénye a BL-ben. – Fantasztikus szám, de sokat köszönhetek a társaimnak. Egyébként a helyzeteim alapján még több gólt is szerezhettem volna, de nem vagyok elégedetlen. A Bajnokok Ligája-labdák kifejezetten tetszenek, szívesen hazavinnék még egyet Lisszabonból szerdán.”

Sébastien Haller tavaly januárban érkezett Amszterdamba a West Hamtől, s ezalatt 51 mérkőzésen 41 gólt szerzett. Ebben az idényben minden sorozatot figyelembe véve 28 találkozón 28-szor volt eredményes.     

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉSEK

21.00: Benfica (portugál)–Ajax (holland) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
21.00: Atlético Madrid (spanyol)–Manchester United (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik