BL, E-csoport: még mindig nyeretlen a Liverpool, mesterhármas Sevillában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.26. 22:41
null
Wissam Ben Yedder triplájával nyert a Sevilla (Fotó: AFP)
A Sevilla elleni hazai döntetlen után a Szpartak Moszkva otthonában is csak egy pontot szerzett a Liverpool a labdarúgó Bajnokok Ligája E-csoportjában. A Sevilla négy pontjával az élen áll, miután Wissam Ben Yedder triplájával 3–0-ra verte a Maribort.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
E-CSOPORT
Szpartak Moszkva (orosz)–Liverpool (angol) 1–1 (Fernando 23., ill. Coutinho 31.)
Sevilla (spanyol)–NK Maribor (szlovén) 3–0 (Ben Yedder 27., 38., 83. – a harmadikat 11-esből)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Sevilla 2 1 1 0 5–2 +3 4
2. Liverpool 2 0 2 0 3–3 0 2
3. Szpartak Moszkva 2 0 2 0 2–2 0 2
4. Maribor 2 0 1 1 1–4 –3 1

Az E-csoport első fordulóbeli két mérkőzése egyaránt döntetlent hozott, a Maribor otthon játszott 1–1-et a Szpartak Moszkvával, míg a Liverpool nem bírt a Sevillával az Anfield Roadon (2–2).

Kedden a Sevilla semmit sem bízott a véletlenre, és nagy nyomás alá helyezte a szlovén riválist, az első félidőben 65 százalékos labdabirtoklás mellett 13 lövési kísérlettel próbálkozott, hatszor el is találta a kaput és két gólt szerzett.

A 27. percben Joaquín Correa nagyszerű cselsorozatával az ötös sarkáig jutott, tökéletes passzát Wissam Ben Yedder könnyedén lőtte a hálóba (1–0).

A 38. percben ismét a francia csatár volt eredményes, ezúttal Franco Vázquez indítását követően talált be (2–0).

A második félidőben folytatódott a hazaiak fölénye, és a sok helyzet után a 80. percben Jesús Navas zúgó kapufát lőtt, majd a 83. percben Ben Yedder büntetőből megszerezte a harmadik gólját, egyben beállította a 3–0-s végeredményt.

Moszkvában a Liverpool számított esélyesebbnek, és ennek megfelelően jobban is futballozott, ám hiába birtokolta többet a labdát és próbálkozott sok gólszerzési lehetőséggel, a hazaiak egyetlen kapura lövéssel is tartani tudták a döntetlent.

A Szpartakból hiányzott a legeredményesebb játékos, a bajnokságban már hat gólnál járó holland Quincy Promes, illetve a balbekk Dmitrij Kombarov. Előbbi távollétében Massimo Carrera edző az 5–4–1-es felállást választotta, amelyben Luiz Adriano lett az egyetlen támadó. A védelem bal oldalára az eredetileg középső védő Georgij Dzsikija húzódott ki.

A Liverpoolban Jürgen Klopp a szezon során először küldhette pályára egyszerre a Philippe Coutinho, Sadio Mané, Mohamed Szalah, Roberto Firmino négyest, a kapuban Loris Karius állt, míg az eltiltott Joe Gomezt a szintén fiatal Trent Alexander-Arnold helyettesítette.

A 23. percben meglepetésre a hazaiak szereztek vezetést, Fernando 23 méteres szabadrúgását Karius nem tudta hárítani (1–0).

Az angolok a 31. percben egyenlítettek, Mané pazar labdát adott Coutinhónak, és a brazil nem hibázott (1–1).

A második félidőben hiába maradt a Liverpool mezőnyfölénye, Klopp hiába cserélte be a hajrára Daniel Sturridge-ot és Georginio Wijnaldumot, az eredmény a nyolcperces hosszabbítás ellenére nem változott – az angol csapat két forduló után még nyeretlen és veretlen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik