BL: A tulajdonosok tőlem várják el, hogy megoldjam a helyzetet – Klopp

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.09.08. 08:05
null
Jürgen Klopp szerint sok dolog hiányzik a Liverpool játékából (Fotó: AFP)
Mint arról korábban beszámoltunk, a Liverpool 4–1-re kikapott a Napolitól a Bajnokok Ligája 1. fordulójának szerdai játéknapján. A „vörösök” menedzsere, Jürgen Klopp a mérkőzés után elmondta, a klub tulajdonosai türelmesek vele szemben és tőle várják el a kialakult helyzet megoldását.

Az olasz Napoli 4–1-re legyőzte a Diego Armando Maradona Stadionban a Liverpoolt a Bajnokok Ligája első fordulójában. Jürgen Klopp csapatának ez volt a második veresége az idényben, ráadásul a hét lejátszott meccséből mindössze kettőt tudott megnyerni. A nápolyi találkozó után a német menedzser a BT Sportnak elmondta, „újra fel kell találniuk magukat”.

„Először is, a Napoli nagyon jó meccset játszott, mi pedig nem. Ez az első magyarázat a vereségre. Két büntetőt is ítéltek ellenünk, biztos, hogy szerencsétlenül jött ki mindkettő. Csak egy ment be, azonban utána tálcán kínáltunk még két gólt” – kezdte a szakvezető.

„Újra fel kell találnunk magunkat. Sok dolog hiányzik, ugyan nem minden meccsen, de most pont igen. A vicces része a dolognak, hogy ezt pont a Premier League és a Bajnokok Ligája közepén kell megcsinálnunk. Három napon belül játszunk a Wolverhamptonnal, és ha látták a meccset, akkor este biztos, hogy nem tudták abbahagyni a nevetést” – ismerte el Klopp, hogy gondok vannak a Liverpool háza táján.

Szerinte a játék több területén is rosszul sültek el a dolgok. Túl nagy volt a távolság védekezésben és támadásban, ráadásul amíg Thiago nem volt pályán Klopp egyetlen ellentámadásos szituációt sem látott.

Arról is kérdezték, hogy nem aggódik-e amiatt, hogy Thomas Tuchel sorsára jut, akit szerda délelőtt menesztett a Chelsea, szintén egy BL-fiaskó után: „Nem igazán, a tulajdonosaink inkább nyugodtak, és tőlem várják el, hogy megoldjam a helyzetet, nem gondolják azt, hogy majd más fogja.”

A Liverpool balhátvédje, Andrew Robertson is nyilatkozott a lefújást követően, ő elmondta, hogy megérdemelték a vereséget, valamint olyan sok helyet hagytak a Napoli játékosainak, hogy azt érezték, mintha egy emberrel kevesebben lennének.

Kemény hetek várnak a „vörösökre”, hiszen a Wolverhampton elleni bajnoki után az Ajaxszal játszanak a BL-ben, majd pályára lépnek a Chelsea, és a Graham Potterrel ebben az idényben rendkívül meggyőző játékot mutató Brighton ellen is.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA,CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ

A-CSOPORT
NAPOLI (olasz)–LIVERPOOL (angol) 4–1 (3–0)
Nápoly,
Diego Armando Maradona Stadion.Vezette:Carlos del Cerro (spanyol)
Napoli:
Meret – Di Lorenzo, Mindzse, Rrahmani, M. Oliveira (Rui, 74.) – Lobotka, Anguissa – Politano (Lozano, 57.), Zielinski (Elmasz, 74.), Kvarachelija (Zerbin, 57.) – Osimhen (G. Simeone, 41.).Vezetőedző:Luciano Spalletti
Liverpool:
Alisson – Alexander-Arnold, J. Gomez (Matip, a szünetben), Van Dijk, Robertson – Milner (Thiago, 62.), Fabinho, H. Elliott (Arthur, 77.) – Szalah (Jota, 62.), Firmino (D. Núnez, 62.), L. Díaz.Menedzser:Jürgen Klopp
Gólszerző:
Zielinski (5., 47. – az elsőt 11-esből), Anguissa (31.), G. Simeone (44.), ill. L. Díaz (49.)

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Ajax (holland)–Rangers (skót) 4–0
(Álvarez 17., Berghuis 32., Kudus 33., Bergwijn 80.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik