Ferguson: fegyelmezettségünknek köszönhetően győztük le a Barcát

Vágólapra másolva!
2008.04.30. 10:16
A Manchester United szerdán egy hatalmas taktikai csatában, Paul Scholes fantasztikus góljával legyőzte a Barcelonát, és ezzel bejutott a 2007—2008-as BL-kiírás döntőjébe. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a manchesteriek szakvezetője, Sir Alex Ferguson csapata dicsérte mellett kiemelte, hogy egy nagyszerű Barcelonát sikerült legyőzniük.
Ilyen egy boldog 66 éves edző, aki csapata BL-döntőbe jutását ünnepli
Fotó: Reuters
Ilyen egy boldog 66 éves edző, aki csapata BL-döntőbe jutását ünnepli
Ilyen egy boldog 66 éves edző, aki csapata BL-döntőbe jutását ünnepli
Fotó: Reuters
Ilyen egy boldog 66 éves edző, aki csapata BL-döntőbe jutását ünnepli

Paul Scholes 2006. október 17-én az FC Köbenhavn ellen szerzett utoljára gólt BL-meccsen. Szerdán a Barcelona elleni BL-elődöntő visszavágóján élete egyik legfontosabb, és legnagyobb találatával (25-ről a bal felsőbe) csapata bejutott a sorozat idei döntőjébe.

„Nagyon boldogok vagyunk, mert egy igazán nagyszerű teljesítménnyel sikerült győznünk a hihetetlenül erős Barcelona ellen” – ezekkel a szavakkal kezdte a mérkőzés utáni sajtótájékoztatót Sir Alex Ferguson.

A skót szakember elmondta, hogy nagyon idegesen kezdett csapata, és emiatt a vezető gól ellenére sem tudták mindig megvalósítani azt, amit előre elterveztek.

„Elsősorban Messi őrzése okozott problémát, – fogalmazott Ferguson – de a második félidőben már sokkal magabiztosabban játszottunk, és rendkívül fegyelmezetten védekeztünk, aminek meg is lett az eredménye.”

Scholesról szólva elmondta Ferguson, hogy a 33 éves futballistától már nem lehet elvárni, hogy annyi szor legyen eredményes, mint fiatalabb korában, éppen ezért nem is tőle várta a gólt, de az, hogy egy ilyen fontos meccset, egy ilyen fantasztikus góllal el tudott dönteni, jól mutatja klasszisát.

A döntővel kapcsolatban megjegyezte a skót menedzser, számára teljesen mindegy ki lesz az ellenfél: „nem az a lényeg, hogy ki ellen kell játszanunk a döntőben, hanem az, hogy mi ott leszünk!”

BAJNOKOK LIGÁJA

ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
MANCHESTER UNITED–BARCELONA 1–0 (1–0)

Helyszín: Manchester, Old Trafford
Nézőszám: 75000
Játékvezető: Fandel
Asszisztensek: Kadach, Wezel (mindhárom német)

A KEZDŐCSAPATOK
MANCHESTER UNITED BARCELONA
1 Van der Sar 1 Valdés
4 Hargreaves 11 Zambrotta
5 R. Ferdinand 5 Puyol
6 W. Brown 3 G. Milito
3 Evra 22 Abidal
17 Nani 6 Xavi
18 Scholes 24 Y. Touré
16 Carrick 20 Deco
13 Park 19 Messi
7 Cristiano Ronaldo 9 Eto'o
32 Tévez 8 Iniesta
Menedzser: Vezetőedző:
Sir Alex Ferguson Frank Rijkaard

Gólszerző(k): Scholes (14.)
Csere: Nani helyett Giggs (75.), Scholes helyett Fletcher (75.), Evra helyett Silvestre (92.) ill. Iniesta helyett Henry (61.), Eto'o helyett Krkics (71.), Touré helyett Gudjohnsen (87.)
Sárga lap: Zambrotta (52.), Deco (54.), Carrick (63.), C. Ronaldo (67.), Yaya Touré (70.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik