Gyulai Memorial: ukrán és lengyel győzelem kalapácsvetésben

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.07.05. 19:31
A férfiaknál az ukrán Mihajlo Kohan, a nőknél a lengyel Anita Wlodarczyk nyerte a kalapácsvetést hétfőn, a XI. Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj első napján – számolt be a Magyar Távirati Iroda.
Halász az idei legjobbját dobva lett negyedik (Fotó: Török Attila) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Halász az idei legjobbját dobva lett negyedik (Fotó: Török Attila) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

A férfiak versenyében Kohan egyéni legjobbját majd egy méterrel megjavítva 80.78 méterre hajította a kalapácsot. Tőle húsz centiméterrel (80.58 m) elmaradva a tavalyi győztes lengyel Wojciech Nowicki végzett a második, míg a legutóbbi négy világbajnokság győztese, a lengyel Pawel Fajdek (78.78 m) a harmadik helyen.

A mieink közül az olimpiai kvótás Halász Bence lett a negyedik, miután idei legjobb eredményét érte el 78.12 méterrel. Rába Dániel (74.99 m) ötödik, Pásztor Bence (70.86 m) kilencedik lett – összegezte a távirati iroda.

A nőknél a világcsúcstartó Wlodarczyk 74.76 méterrel győzött. Második lett 74.69 méteres dobásával a tavalyi fehérvári győztes francia Alexandra Tavernier, míg a dobogó alsó fokára 71.82-vel a lengyel Malwina Kopron léphetett fel.

Az egyetlen magyar induló, a tokiói kvótával rendelkező Gyurátz Réka 69.80 méterrel az ötödik helyen zárt – írta az MTI.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik