EYOF: Bácskay Zsófia és Tóth Lili Anna is aranyérmes Utrechtben

Vágólapra másolva!
2013.07.15. 20:30
null
Tóth Lili Anna 2000 méter akadályon nyert (Fotó: mob.hu)
Bácskay Zsófia és Tóth Lili Anna aranyérmet nyert az utrechti Európai Ifjúsági és Olimpiai Fesztiválon (EYOF).

 


A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tájékoztatása szerint a 12. EYOF első napján a Bácskay esélyeshez méltóan versenyzett, és 68.56 méteres eredménnyel győzött kalapácsvetésben. A 16 éves nehézatléta fölényéről mindent elmond, hogy mind a hat dobásával nyerte volna a számot.

Bácskay Zsófia az aranyéremmel (Fotó: MTI)
Bácskay Zsófia az aranyéremmel (Fotó: MTI)

„Első nagy világversenyem ez az EYOF, próbáltam Magyarországhoz méltóan versenyezni kalapácsvetésben. Tegnap tudtam meg, hogy nem lesz kvalifikáció, hanem egyből döntő, így teljesen át kellett magam állítani. Megvan amiért jöttem, a győzelem, bár igaz, még a súlylökés hátra van. A jövőt tekintve, mindenképp szeretnék kijutni Nankingban, az ifjúsági olimpiára, az a következő nagy célom. Rio pedig: nagyon jók a magyar nők kalapácsvetésben, egyre jönnek fel, nehéz lesz a verseny, a kijutás” – nyilatkozta győzelme után Bácskay Zsófia, aki az EYOF történetének 54. magyar aranyérmét szerezte meg.

Tóth Lili Anna egy órával később országos ifjúsági csúccsal, 6:45.45-ös idővel nyerte meg 2000 m akadályon a magyar csapat második aranyérmét.

Remekül kezdett Utrechtben a magyar U16-os leány kosárlabda-válogatott: a labdajátékban mindig mumusnak számító olaszokat sikerült időnként nagyszerű játékkal 68–60-ra legyőzni.

Az első negyedben Kuttor Enikő volt a legeredményesebb játékosunk, de aztán szerencsére feljavult hozzá a palánk alatt szinte tarthatatlan Kiss Virág.

Az első 10 perc végén 21–17-re vezettünk, a félidőben 37–34 volt a javunkra.

A legjobban a harmadik negyedben játszottunk, amikor kiválóan védekeztünk és a támadásban is gyönyörű megoldásokat produkáltak a lányok.

Az utolsó 10 percben 12 pontos előnyből (54–42) kezdtünk, és még azt is elbírta a csapat, hogy 4 perc 15 másodpercig képtelen volt a gyűrűbe találni. Az olaszok felzárkóztak 5 pontra, de a hajrá a miénk lett.

EURÓPAI IFJÚSÁGI ÉS OLIMPIAI FESZTIVÁL, UTRECHT
NŐI KOSÁRLABDA
Magyarország–Olaszország 68–60 (21–17, 16–17, 17–8, 14–18)

Legjobb pontdobók: Kuttor Enikő 21 pont, Kiss Virág 20, Dubei Debóra 10, Weninger Virág 8, ill. Mariella Santucci 18, Francesca Pan 16.


A 15-17 éves sportreménységek utrechti versengésén 77 sportoló képviseli a magyar színeket.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik