Csupasport: a futóknak nem kell félniük az emelkedőtől

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.08.18. 18:25
null
Fotó: Csupasport
Címkék
Csodálatos útvonalak, sikeres teljesítések és egy különleges, legyőzhetetlennek hitt pici emelkedő viszi a prímet a Csupasport e heti blogszemléjében – a kaptató kapcsán pedig a kérdés az volt, hogyan lehet legyőzni a futófélelmeket.

 

„Már kifejtettem korábban, milyen pluszt adhat, milyen hatalmas fejlődésen lehet keresztülmenni, s mennyivel céltudatosabbá tesz, ha szakember irányításával dolgozik az ember. Fegyelemre, koncentrációra késztet, az edzőnek nehezebben írunk kamu kifogást, hogy miért hanyagolnánk aznap a futást... Ami számomra értékelhető változás, hogy az egyre hosszabb és egyre gyorsabb tempónál is egyre alacsonyabb a pulzusérték. Pedig nagyjából tíz éve futok, s amióta mérem magam a kütyükkel, mindig magas volt a pulzusátlag, tempónál és terepezésnél pedig az egekbe szökött. Ha jól emlékszem a kifejezésre, a közös munka kezdetén az adataim alapján azt mondta Krátky Egon edzőm, hogy „hintáztatja a pulzusom”, olyan feladatokat fogok kapni. S láss csodát, ez szépen látszik már a számokban is” írja kollégánk, Szalay Hédi, aki elmeséli, hogy az edzője segítségével hogyan győzte le azt az emelkedőt, amely mindig is a „mumusa” volt.

A Csupasporton ezen kívül elolvashatják a legendás lengyel hegymászó, Jerzy Kukuczka történetét, akit sokan ma is a valaha volt legjobbnak tartanak, és akinek egy Katmanduban vásárolt kötél okozta a halálát a Lhoce déli falán: a mélységbe zuhant.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik