Atlétikai vb 2023: „Csoda lesz látni a legjobb magyar atlétákat”

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2021.12.28. 16:19
null
A 2023-as atlétikai vb Magyarország történetének egyik legnagyobb sporteseménye lesz (Fotó: Földi Imre)
A 2023-as, budapesti atlétikai világbajnokság megrendezésének lehetőségét elismerésnek és nagy esélynek tekinti Deutsch Péter, a sportvilág egyik legnagyobb eseményét előkészítő, majd lebonyolító Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója – közölte az SzPress Hírszolgálat a vele készített interjúban.


Az előkészületekről:

„Egy világbajnokság megrendezésének lehetősége sohasem csak arról a tíz napról szól, ameddig a rendezvény tartmondta Deutsch Péter. A vis maiortól eltekintve, mint amit például a pandémia jelentett, semmi sem akadályozhat meg bennünket abban, hogy világszínvonalon valósítsuk meg az eseményt és az előkészületek ennek megfelelően, menetrend szerint, jól haladnak. Itt fontos hangsúlyozni, hogy számunkra az atlétikai világbajnokság nem cél, hanem eszköz. A cél a magyar atlétika fejlesztése és azon belül azok a szakmai programok, amely a vb-től függetlenül, de mégis annak apropóján indultak és zajlanak már most is igen sikeresen. (...) Jelen tudásunk alapján nincs veszélyben a világbajnokság megrendezése, sőt, bízunk benne, hogy 2023-ban már a turizmus is fellendülőben lesz, és éppen ez a verseny lesz az egyik fő vonzereje Magyarországnak a sport iránt érdeklődő turisták számára.”

Arról, hogy a magyar atléták képesek lesznek-e tűzbe hozni a közönséget:

„A magyar atléták ott lesznek egy olyan mezőnyben, ami a világ csúcsát jelenti. Nem lehet jobb példát mondani, mint hogy ez olyan, mintha a futball válogatott lenne kint a vb-n, vagy lennének magyar versenyzők a Formula–1-ben. Több mint 200 ország versenyzői jönnek majd Budapestre és a dobogós helyeken minden valószínűség szerint körülbelül 100 ország atlétái osztozhatnak. Csoda lesz látni a legjobb magyar atlétákat ebben a fantasztikus színvonalú versenyben.”

Arról, hogy mit várhatunk a magyar versenyzőktől a közeljövőben:

„2021 a pandémia hullámán részben a magyar atléták egészségéről is szólt. A legjobb magyar kalapácsvető, Halász Bence térdműtéte már nem volt tovább halasztható, Márton Anita világbajnok súlylökőnk pedig kismama lett, így mindkettejük éve az újrakezdésről szólt. Azzal, hogy ők 2022-ben már remélhetőleg egész évben teljes értékű munkát végezhetnek és hozzájuk csatlakoznak olyan kiemelkedő versenyzők, mint például Kozák Luca vagy Szűcs Valdó gátfutók, biztos vagyok abban, hogy lesz kinek és miért szurkolnunk a 2022-es világversenyeken.”

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik