MTI/SZ. R. 2022.05.16 18:25 Frissítve: 2022.05.16 18:32

Atlétika: elkezdődik a kaposvári atlétikai pálya felújítása

Elkezdődik az atlétikai pálya megújítása Kaposváron; a sportolók hétfőn két kör, azaz 800 méter futással adták át a munkaterületet a kivitelezőnek.

Gyulai Miklós, a MASZ elnöke reméli, megfelelő létesítmények esetén a szülők is szívesebben hozzák atletizálni a gyermekeiket (Fotó: Földi Imre)

 

 

A várhatóan legfeljebb egy évig tartó, 700 millió forintos beruházás részeként a kor követelményeinek megfelelő nyolcsávos, műanyag borítású pálya épül a 2002-ben átadott pálya helyén. A létesítményt világítással szerelik fel, ezzel alkalmassá válik esti edzések megtartásához, versenyek televíziós közvetítéséhez.

A projekthez szükséges forrást a kormány biztosítja a Magyar Atlétikai Szövetségen (MASZ) keresztül.

A fejlesztés mintegy kétszáz sportoló, köztük a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola atlétáinak edzéseihez biztosít korszerű körülményeket, hozzájárul a jobb eredmények eléréséhez, a sportág vonzerejének növeléséhez" – hangzott el az eseményen, amelyen Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere közölte: az önkormányzat azzal, hogy megerősíttette az atlétikai pályához közeli partfalat, az eredeti terveken felül lehetőséget teremtett egy fedett futófolyosó és lelátó építéséhez.

A politikus kiemelte, a somogyi megyeszékhely a 2030-ig szóló sportkoncepciójában azt tűzte ki célul, hogy mindenkinek biztosítsa az élethosszig tartó mozgás lehetőségét, mert szeretné, ha a kaposváriak lennének a legegészségesebbek Magyarországon.

„Ezért építtettünk foci- és kosárgrundokat, tornapályákat" – tette hozzá a polgármester, egyúttal rámutatott: Kaposvár egyike azon magyarországi városoknak, ahol az uszodától a jégcsarnokon át a cselgáncscsarnokig minden típusú sportlétesítmény megtalálható.

Gyulai Miklós, a MASZ elnöke arra emlékeztetett, hogy 2013 óta országosan mintegy húsz atlétikai létesítmény épülhetett, újulhatott meg a sportágfejlesztési támogatásoknak köszönhetően. „Bízom abban, hogy ha az atlétikai kluboknak, szakosztályoknak a mai kornak megfelelő létesítményei lesznek, a szülők is sokkal szívesebben hozzák atletizálni a gyermekeiket" – fogalmazott a sportvezető.

2022.04.17 07:43:13

Atlétika VINCZE SZABOLCS

Még sportolóként tekint önmagára, de már tudja, hogy melyik lesz az utolsó versenye.

2022.04.04 15:32:41

Atlétika VINCZE SZABOLCS

Nyomornegyedből a világ tetejére: Venezuela nemzeti kincsére egyszerűen nem hat a gravitáció.

2022.02.25 12:29:47

Atlétika MTI, CS. B.

Gyulai Miklós úgy látja, 5-6 magyar atléta lehet majd ott a március 18-án kezdődő belgrádi vb-n.

2022.02.21 17:21:30

Atlétika THURY GÁBOR

Az egykori sprinter nyert universiadét, s a váltóban egymásnak adták a botot Gyulai Istvánnal.

2022.01.18 11:40:45

Atlétika MTI/K. B.

A sportoló hétfő este, a Stockholmban rendezett gálán vehette át az elismerést.