Atlétika: Baji szerint a magyar sport veszítene, ha nem lenne vb

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.08.26. 14:40
null
Baji Balázst elszomorította a csütörtöki hír (Fotó: Török Attila)
Baji Balázs szerint a magyar sport számára is hatalmas veszteség lenne, ha mégsem Budapesten rendeznék meg a 2023-as atlétikai világbajnokságot. A verseny megrendezése azután vált bizonytalanná, hogy csütörtökön Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere bejelentette, felkéri a fővárosi közgyűlést, vonja vissza a vb-megrendezéséhez való hozzájárulását.

„Nagyon sajnáltam, amikor meghallottam a hírt, főleg azért, mert megint kicsit úgy érzem, politikai eszközként került elő az atlétikai világbajnokság. Nem kellene a sportot ebbe belekeverni. Amennyire örültünk sportolóként a rendezésnek, annyira örülünk neki most is, és bízunk benne, hogy lesz vébé Budapesten. Az egész magyar sport, az atlétikai család erre számít, és változatlanul bízom benne én is” – idézi az index.hu Baji Balázst, aki 2019-ben szerepet vállalt a világbajnokság megrendezéséért indított kampányban.

Arról, hogy Karácsony bejelentését követően most is várható-e hasonló kezdeményezés, még korai beszélni.

„Nem tudom, mennyire lesz hasonló a szituáció, az biztos, hogy a támogatottság és a sportolói háttér a vb mögött töretlen azóta is, sőt, növekedett. Az atlétikai vb-re számítunk, várjuk, szeretnénk. Én sportolóként készülök, bízom benne, hogy megrendezzük, a többi nem az én terepem” – mondta Baji.

Hozzátette, személy szerint rosszul érintené, ha nem szerepelhetne a hazai világbajnokságon, de szerinte a legnagyobb vesztes a magyar sport lenne. Az atlétika rengeteget nyerhet a rendezéssel, mert már most látszik a korosztályos versenyeken a fejlődés, amelynek sarja a 2023-as vb-rendezés elnyeréséből fakadt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik