Atlétika: „Az oroszoknak nem lehetnek vízumgondjaik a vb-n”

Vágólapra másolva!
2022.01.04. 16:04
Az atlétikai világszövetség (WA) elnökének véleménye szerint vízumproblémák nem akadályozhatják meg orosz versenyzők részvételét az idei, egyesült államokbeli világbajnokságon – közölte az MTI.

Sebastian Coe a TASZSZ hírügynökségnek nyilatkozva szögezte le, hogy ilyesfajta adminisztratív gátja nem lehet az orosz szereplésnek a vb-n, amelyet nyáron, július 14. és 24. között rendeznek meg Eugene-ben. Az olimpiai bajnok brit futóból lett WA-elnök elmondta, hogy a vb szervezőbizottsága segíti az orosz sportolókat az országba való belépéshez szükséges okmányok beszerzésében.

Coe megszólalása előtt az elmúlt szezonban az oroszoknak problémáik adódtak az Egyesült Államokba való beutazással a vízumkiadás felfüggesztése miatt, így például a női magasugrás olimpiai bajnoka, Marija Laszickene kénytelen volt kihagyni a Gyémánt Liga amerikai versenyét.

Az orosz atléták a világbajnokságon semleges státuszban állhatnak rajthoz, és mivel a korábbi doppingügyek, a sorozatos lelepleződés nyomán nemzetközi szankciókat vezettek be az Összoroszországi Atlétikai Szövetséggel szemben, legfeljebb 20 orosz sportoló vehet részt az ez évi vb-n.

„Még el kell döntenünk, hogy az orosz atléták közül kik léphetnek fel Eugene-ben, nagyon sok munka van még ez ügyben” – nyilatkozta Coe.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik