MTI 2020.04.10 12:43 Frissítve: 2020.04.10 13:15

Atlétika: az augusztus 8–9-i hétvégén lehetnek az ob-k

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) úgy döntött, hogy idén az augusztus 8–9-i hétvégét teszi szabaddá a nemzeti szövetségek számára, hogy megrendezzék országos bajnokságaikat.    

 

A WA pénteki közleménye szerint a sportolói bizottsággal, a kontinentális szövetségekkel és nemzetközi viadalok szervezőivel történt egyeztetéseken állapodtak meg arról az időpontról, amikor semmilyen nemzetközi viadalt nem rendeznek világszerte, hogy az országos bajnokságokra miden atléta a hazájába utazhasson.

A szövetség kiemelte, hogy a sportolók egyértelműen szeretnék, ha versenyezhetnének a nyáron, ha a koronavírus-járvány okozta helyzet ezt lehetővé teszi. A WA pedig szintén arra törekszik, hogy lehetőséget adjon az atlétáknak a versenyzésre idén.

Sebastian Coe, a WA elnöke elmondta, hogy természetesen az atlétika is ki van téve a jelenlegi helyzetnek, de szeretnének reményt adni a sportolóknak, egyúttal felkészülni a járvány utáni folytatásra, ezért átdolgozzák a versenynaptárat. A versenyszezon e szerint augusztus és október között tart majd, a nemzetközi megméretések az országos bajnokságokat követően kezdődnének.

A Gyémánt Liga és a Kontinentális Kör (Continental Tour) módosított menetrendjét április végéig határozzák meg. Az utóbbi széria legmagasabb, arany jelölésű osztályába tartozik a székesfehérvári Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj, amelyet eredetileg július 7-én rendeztek volna meg.

A közlemény szerint arról is döntés született, hogy a jövő évi országos bajnokságokra két júniusi hétvégét tett „védetté" a WA: június 5–6-át és június 26–27-ét. Az ob-ket így még mindenképpen a tokiói olimpia kvalifikációs időszakának vége (2021. június 29.) előtt meg lehet tartani.    

 

2020.10.30 17:28:38

Atlétika VINCZE SZABOLCS

A huszonkilenc éve magyar csúcstartó vb-ezüstérmesnek mindig az járt a fejében, hogy feljebb jusson. sosem tartotta magát különösebben bátornak.

2020.10.21 18:31:06

Atlétika LÁNDORI BALÁZS

Wladyslaw Kozakiewicz világcsúccsal nyert a moszkvai játékokon – aztán csinált még valamit.

2020.10.21 22:32:44

Atlétika CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Meddig lehet az emberi agyat és akaratot folyamatosan halogató üzemmódban tartani? Meddig lehet abban a tudatállapotban tervezgetni felkészülést és formaidőzítést, amelyet a korábbi évtizedek alakítottak, illetve építették köré a versenynaptárt?

2020.10.06 23:56:56

Atlétika MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Senki sem tilt meg most szigorúbb házirendet a sportklubokban, egyetlen sportembernek sincs ott a kés a nyakán, hogy márpedig bulizni kell menni – és a sor folytatható. Pusztán az a kérdés, mennyit vagy hajlandó áldozni azért, hogy a legnagyobb célod elérd?

2020.09.18 23:32:24

Atlétika VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Kármentésbe fordult a szabadtéri szezon, mégis elképesztő eredmények jöttek ki belőle.