PL: a City ukrán védője az Arsenalban folytatja – hivatalos

Vágólapra másolva!
2022.07.22. 20:00
Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóhírek, az Arsenal a hivatalos oldalán jelentette be, hogy átigazolta a Manchester City ukrán válogatott balhátvédjét, Olekszandr Zincsenkót.

Az 52-szeres válogatott Olekszandr Zincsenko a Sahtar Doneckben nevelkedett, majd 2016 nyarán az orosz Ufától szerződött a Manchester Cityhez, amelyhez csak egy évvel később csatlakozott, addig a PSV-ben szerepelt kölcsönben. A Cityben 128 alkalommal lépett pályára, négy bajnoki cím mellett négyszer nyert Ligakupát, valamint egy-egy FA-kupát és angol Szuperkupát, tavaly pedig döntős volt a Bajnokok Ligájában.

A Lisandro Martínez átigazolásáról lemaradó Arsenal csak annyit árult el, hogy hosszú távú szerződést kötött Zincsenkóval, a vételárát nem tudatta. Fabrizio Romano olasz transzferguru úgy értesült, hogy az „ágyúsok” 2026-ig szóló kontraktust kötöttek a játékossal, akiért 30+2 millió eurót fizettek.

„Zincsenko olyan játékos, akit nagyon jól ismerek, és a Manchester Citynél töltött időszakom után is követtem a játékát. Kiváló, aki rotálási lehetőséget és sokoldalúságot biztosít számunkra, mind támadásban, mind védekezésben” – mondta a londoniak menedzsere, Mikel Arteta, aki 2016 és 2019 között Pep Guardiola szakmai stábjának tagja volt.

A 25 éves balhátvéd az Arsenal ötödik nyári szerzeménye, Gabriel Jesus (Manchester City), Marquinhos (Sao Paulo), Matt Turner (New England Revolution) és Fabio Vieira (Porto) után.

Sajtóhírek alapján az ukrán pótlására a City a Brighton hátvédjét,Marc Cucurellátszemelte ki. Romano szerint a megegyezés a személyes feltételekről már megszületett, de a „sirályok” magas árat kérnek a spanyolért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik