Nemzetisport.hu 2010.10.08 16:45 Frissítve: 2015.03.28 01:02

Kilenc pont levonását kockáztatja a Liverpool

A Liverpool labdarúgócsapata kilenc pont levonást kockáztat, ha a belháborúba bonyolódott vezetőség nem oldja meg gyorsan a klub adásvételét. Mint ismeretes, a New England Sports Ventures (NESV) 300 millió fontért venné meg a klubot, de a két eddigi tulajdonos, Tom Hicks és George Gillett ellenzi az adásvételt, mivel így hatalmas veszteség érné őket.

Ők szenvedhetik meg a vezérkari csatározást – áll a bál a Liverpoolnál (Fotó: Reuters)

A BBC Sports és a Press Association hírügynökség is úgy értesült, hogy ha a két amerikai milliomos továbbra is akadályozza az eladást, a Liverpool legnagyobb hitelezője, a Royal Bank of Scotland (RBS) a fizetésképtelenség megállapítását kérheti, mivel Hicksék 280 millió fonttal tartoznak a banknak.

Ha az RBS megindítja az eljárást és a Liverpoolt csődeljárás alá kell vonni, a Premier League szabályzata szerint kilenc pont levonás vár a klubra.

Az ügy alighanem a jövő héten dől el, mikor a bíróságnak döntenie kell Hicks és Gillett, valamint az igazgatótanács másik három tagja közti kötélhúzásban. Ha az elnök, Martin Broughton, valamint az eladást támogató társai, Christian Purslow (ügyvezető) és Ian Ayre (kereskedelmi igazgató) megkapják a bírósági támogatást, az ügy megoldódik, és a Liverpoolt eladják az NESV-nek. Ha a jelenlegi tulajdonosok nyernek, akkor az RBS alighanem kéri a csődeljárást. A Royal Bank of Scotland tervezett lépése egyértelműen nyomásgyakorlásnak tűnik, ezzel próbálják „megértetni” Gillett-tel és Hicksszel, hogy el kell adniuk a klubot – fennálló tartozásaikat alighanem képtelenek kifizetni, makacs ellenzésükkel pedig a Liverpoolnak tennének rosszat.

A Premier League történetében eddig egyedül a Portsmouth kapott kilencpontos levonást, miután csődbe ment, és a West Ham United járt közel ehhez 2009-ben.

2022.12.01 00:00:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Boston Red Sox baseballcsapatát is tulajdonló cég alvó óriásként viselkedő, az anyagi csőd szélén táncoló klubot vett meg 300 millió fontért 12 esztendővel ezelőtt, most simán ennek a tízszereséért értékesítheti, igaz, tett is bele rendesen pénzt és munkát. Az utóbbira jellemző, hogy az FSG egy évtized alatt megháromszorozta a Liverpool kereskedelmi bevételeit.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.