Nemzetisport.hu 2010.10.08 16:45 Frissítve: 2015.03.28 01:02

Kilenc pont levonását kockáztatja a Liverpool

A Liverpool labdarúgócsapata kilenc pont levonást kockáztat, ha a belháborúba bonyolódott vezetőség nem oldja meg gyorsan a klub adásvételét. Mint ismeretes, a New England Sports Ventures (NESV) 300 millió fontért venné meg a klubot, de a két eddigi tulajdonos, Tom Hicks és George Gillett ellenzi az adásvételt, mivel így hatalmas veszteség érné őket.

Ők szenvedhetik meg a vezérkari csatározást – áll a bál a Liverpoolnál (Fotó: Reuters)

A BBC Sports és a Press Association hírügynökség is úgy értesült, hogy ha a két amerikai milliomos továbbra is akadályozza az eladást, a Liverpool legnagyobb hitelezője, a Royal Bank of Scotland (RBS) a fizetésképtelenség megállapítását kérheti, mivel Hicksék 280 millió fonttal tartoznak a banknak.

Ha az RBS megindítja az eljárást és a Liverpoolt csődeljárás alá kell vonni, a Premier League szabályzata szerint kilenc pont levonás vár a klubra.

Az ügy alighanem a jövő héten dől el, mikor a bíróságnak döntenie kell Hicks és Gillett, valamint az igazgatótanács másik három tagja közti kötélhúzásban. Ha az elnök, Martin Broughton, valamint az eladást támogató társai, Christian Purslow (ügyvezető) és Ian Ayre (kereskedelmi igazgató) megkapják a bírósági támogatást, az ügy megoldódik, és a Liverpoolt eladják az NESV-nek. Ha a jelenlegi tulajdonosok nyernek, akkor az RBS alighanem kéri a csődeljárást. A Royal Bank of Scotland tervezett lépése egyértelműen nyomásgyakorlásnak tűnik, ezzel próbálják „megértetni” Gillett-tel és Hicksszel, hogy el kell adniuk a klubot – fennálló tartozásaikat alighanem képtelenek kifizetni, makacs ellenzésükkel pedig a Liverpoolnak tennének rosszat.

A Premier League történetében eddig egyedül a Portsmouth kapott kilencpontos levonást, miután csődbe ment, és a West Ham United járt közel ehhez 2009-ben.

2023.01.29 11:35:51

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A csapatból néhány éven belül világverő gárda is válhat, de ugyanekkora az esélye a totális csődnek.

2023.01.27 19:53:36

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A norvég az első FA-kupa-meccsét játszotta, de Nathan Aké döntött – Arteta túl sok kulcsembert pihentetett.

2023.01.22 22:16:32

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK, 2023. A Burnley fizetett 2.8 millió eurót a saját csatáráért – hogy kölcsönadja • Sir Alex után Sir Jim az MU-nál?

2023.01.22 23:33:23

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A primadonna sohasem a hiúsága, a sértődöttsége, a kiváltságai jóvoltából lesz prima donna, hanem megfordítva. Először a tudás, a produkció, a tetszés, és csak azután azok a sallangok, amelyek – ez nyilvánvaló – nem feltétlenül teszik szimpatikussá. Ennek alapján, Pep Guardiola nem is igazi primadonna. Legfeljebb félig az.

2023.01.22 17:11:03

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A rendkívül izgalmas és fordulatos rangadón Eddie Nketiah kései gólja döntött.