Nemzetisport.hu 2011.05.26 11:32 Frissítve: 2014.02.26 01:51

Gera valószínűleg visszatér a West Bromhoz

A Nemzeti Sport információi szerint Gera Zoltán valószínűleg visszatér korábbi csapatához, a birminghami West Bromwich Albionhoz.

Gera Zoltán ebben a szezonban még ellenfélként lépett pályára a West Brom ellen, de könnyen lehet, hogy hamarosan újra a birminghameik mezét viseli (Fotó: Action Images)

 

A FULHAM INDULHAT AZ EL-BEN

A Fulham képviselheti Angliát az Európa-ligában a Fair Play jogán megszerzett kvótával, jelentette a premierleague.com. A londoni klub az első selejtezőkörben csatlakozik a sorozathoz.

 

A Premier League Fair Play-táblázatát a Chelsea zárta az élen, de a „kékek" már kivívták a BL-szereplés jogát, így szállt a következő, nem európai kupaszereplő csapatra a nevezési jog. A Fulham indulása Gera Zoltán utolsó fordulóban az Arsenal elleni mérkőzésen kapott piros lapja miatt veszélybe került, de a Blackpool így sem tudta beelőzni – a Fulham egy századponttal előzte meg az élvonaltól búcsúzó Blackpoolt. 

A Nemzeti Sport információi szerint jelenleg arra van a legnagyobb esély, hogy Gera Zoltán 2008-as távozása után visszatér a West Bromwich Albionhoz.

A futballista ügyeit intéző menedzser, Filipovics Vladan érdeklődésünkre elismerte, hogy hamarosan megegyezés születhet a támadó ügyében, a játékosügynök ugyanakkor csapatnevet nem említett, de úgy tudjuk, a West Brommal állnak a legközelebb a megegyezéshez.

A most befejeződő angol élvonalbeli bajnokságban a 11. helyen végző West Bromnál már szezon közben is szóba került Gera Zoltán szerződtetése, azt követően, hogy Roy Hodgson lett a csapat menedzsere, aki korábban a Fulhamnél együtt dolgozott a magyar támadóval. A szakembernél Gera fontos tagja volt a londoni alakulatnak, vezérletével a 2009–2010-es idényben az Európa-liga döntőjéig menetelt a londoni alakulat.

A szezon végén azonban Hodgson a Liverpoolhoz távozott, az új menedzsernél, Mark Hughesnál pedig a partvonalon túlra került Gera. Bár a walesi szakvezető többször jelezte, szeretné meghosszabbítani a magyar futballista szerződését, Gera több lehetőségre vágyik, ezért döntött a távozás mellett.

A támadó angliai pályafutása 2004-ben a West Bromnál kezdődött, Gera négy évet töltött a birminghamieknél, alapembernek számított, a szurkolók is szerették, és most, hogy szezon közben Hodgson is a klubhoz szerződött, nem meglepő, hogy a válogatott futballista a visszatérés mellett dönt.

A West Bromnál egyébként négy játékost átadólistára tettek tegnap: két védő, Abdoulaye Méité és Gianni Zuiverloon mellett a támadó középpályás Giles Barnes is új csapatot kereshet magának, ahogy a csatár Marcus Haber is, aki még nem lépett pályára az első csapatban. Két futballista esetében azonban eldőlt, hogy a klub tulajdonában marad: a védő Marek Cech és a török Ankaragücünél kölcsönben szereplő csatár, Roman Bednár szerződésében érvényesítették a plusz egyéves opciót.

2021.05.13 20:58:20

Angol labdarúgás B. Á.

Hiába szerzett vezetést a Manchester United, a vendégek kíméletlenül kihasználták a hazai hibákat.

2021.05.12 21:03:11

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nagyon nem ment a Chelsea-nek, előbb valósággal gólt rúgatott az Arsenallal, majd elpazarolta a ziccereit.

2021.05.11 18:34:23

Angol labdarúgás B. Á.

A tartalékos Manchester United az első félidőben még tudott egyenlíteni, a másodikban már nem.

2021.05.08 16:11:16

Angol labdarúgás D. Á.

Marcos Alonso az utolsó percben szerezte a győztes gólt, a City a BL-döntőben vághat vissza.

2021.05.03 23:37:43

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Az üzleti felvirágzás majd' minden ellenérvet felülírt.