Chelsea: 2.7 milliárd fontos szaúdi ajánlat érkezett a klubért – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.03.15. 12:14
null
A Saudi Media erős ajánlatot tehetett a Chelsea-ért (Fotó: AFP)
Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Saudi Media, a Közel-Kelet egyik legnagyobb médiabirodalma is érdeklődést mutat a Chelsea iránt. Sajtóhírek szerint a cégcsoport már konkrét ajánlatot is tett, 2.7 milliárd angol fontért vásárolná meg a londoni klubot – írja a SPORTBible. 

 


Ben Jacobs,
a CBS riportere számolt be az ajánlatról és arról is írt, hogy Mohamed al-Kerejdzsi, a Saudi Media vezetője nagy szurkolója a Chelsea-nek. Az üzletember tavaly a helyszínen nézte meg a Chelsea–Manchester United találkozót, valamint korábban élt is az Egyesült Királyságban.

Cégcsoportja, a Saudi Media (SRMG) egy Rijád székhelyű részvénytársaság, amely a legnagyobb médiacsoport a Közel-Keleten. Évi 770 millió fontos bevételt generál, így anyagilag minden adva van ahhoz, hogy a londoni „kékeket” felvásárolja. Az ígéretek mindenesetre szépen hangzanak, al-Kerejdzsi hosszabbítana több alapemberrel, köztük Antonio Rüdigerrel, felújítaná az edzőközpontot és belekezdene a Stamford Bridge rekonstrukciójába is.

A licit pénteken ér véget, a jelenlegi tulajdonos, Roman Abramovics eddig fogadhatja az ajánlatokat, ezt követően a brit állam által biztosított, az átláthatóságot garantáló árverés lezárul. A klub értékét az orosz mágnás korábban 3 milliárd fontra becsülte – al-Kerejdzsiék ajánlata ezt még ugyan nem éri el, de a 2.7 milliós tervezett vételár így is jóval magasabb, mint amiről a korábbi sajtóhírek, illetve gazdasági elemzések szóltak...

Korábban a goal.com számolt be a szaúdiak érdeklődéséről, kiemelve, hogy az ősszel a Newcastle Unitedot felvásárló PIF-fel (szaúd-arábiai állami befektetési alap) szemben a Saudi Media a szaúdi államvezetéstől függetlennek tűnik, az eddigi információk alapján az uralkodócsaláddal sem áll közvetlen kapcsolatban. Így pedig jó eséllyel nem is sorolják majd a „politikailag problémás” kategóriába.

Al-Kerejdzsi londoni kapcsolatokkal nem áll rosszul, több éven át élt a városban, ott végezte a gazdasági iskolát, majd a Deutsche Bank szintén londoni központjában dolgozott.

A Chelsea-t sújtó szankciók miatt korábban úgy tűnt, a klub eladása is meghiúsulhat, ám a brit parlament végül engedélyt adott a tranzakcióra, azzal a feltétellel, hogy Abramovicsnak nem származhat nyeresége az üzletből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik