SMAHULYA ÁDÁM 2022.07.15 00:03

Az ajtók záródnak – Smahulya Ádám jegyzete

Nemrég kisebb vita alakult ki a szerkesztőségben arról, vajon lehetséges-e, hogy Cristiano Ronaldo a Barcelonába igazol. A magam részéről azt mondom, hogy talán, és a spanyol, illetve a portugál lapokat olvasva ott sem tartják teljesen kizárhatónak ezt a forgatókönyvet. Azt viszont elképzelhetetlennek tartom, hogy a portugál klasszis ezen a nyáron Szaúd-Arábiába, Kínába vagy, mondjuk, Katarba szerződjön. Akármilyen mesés fizetéssel csábítják is. Ez ugyanis teljesen ellentmondana a róla húsz év alatt kialakult képnek. Mert lehet őt szeretni vagy utálni, de az vitathatatlan, hogy a tehetsége mellett az óriási egója, a motivációja és az elszántsága tette ennyire sikeressé és népszerűvé. Többször elmondta, hogy a világ legjobb labdarúgója szeretne lenni, és világosan látszik, hogy harminchét évesen is a csúcs közelében maradna.

Éppen ezért teljesen megértem, hogy élő szerződése ellenére távozni akar a Manchester Unitedtől, és egy erős, BL-győzelemre esélyes csapatban akar futballozni. A 2003–2004-es kiírás óta minden évadban a Bajnokok Ligájában szerepelt, arról nem is beszélve, hogy állítólag utol szeretné érni a hatszoros BEK-győztes Francisco Gentót. Ehhez még egy győzelemre lenne szüksége, a probléma csak az, hogy Európa topcsapatai már nem őt akarják. A hírek szerint a Bayern München, a PSG és a Chelsea sem szeretné szerződtetni, a Real Madrid pedig már korábban közölte vele, hogy nincs számára visszaút. Azaz sorra zárulnak be előtte az ajtók, és reálisan nézve a Barcelonának sincs rá szüksége. Főleg, ha a katalánoknak sikerül megszerezniük Robert Lewandowskit. Persze arra kíváncsi lennék, hogy ha csak a Barcelona ajánlata „menthetné meg” az Európa-liga-szerepléstől, hogyan döntene.

Nincs tehát könnyű helyzetben. Menne, de nemigen tud hová (vagy ahová menne, ott nem feltétlenül érdeklődnek iránta), Manchesterben pedig nyilván nem nézik jó szemmel, hogy nyaral, miközben a csapat gőzerővel készül a következő idényre. Nemrég jártam egy autósfesztiválon, ahol gyönyörű, sokat érő old­timerek csillogtak, amelyek a maguk korában modernek, kényelmesek és villámgyorsak voltak. Mindennapi használatra viszont már szinte senki sem választja őket, inkább a tehetősebb fanatikusok veszik meg őket puszta szenvedélyből és a presztízs miatt. Ha értik, mire célzok.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

2022.08.15 23:49:51

Angol labdarúgás SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Az egyik piros, ágyús dresszben alszik, a másik piros, ágyús sportszár nélkül nem hajlandó oviba menni…

2022.08.14 17:10:01

Angol labdarúgás D. Á.

Igazi derbit láthattunk, Antonio Conte és Thomas Tuchel majdnem összeverekedett a meccs alatt és után.

2022.08.13 12:42:44

Angol labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

Kifejezetten erős, robusztus testalkatú, ehhez mérve érthetetlen, mennyire dinamikus és gyors.

2022.08.10 17:30:44

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Sikerre sarkantyúzva: százmilliós kiadás után a százmilliós csalódások árából jöhet még Zaniolo, Maddison és egy bekk.

2022.08.08 22:19:23

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Fordulóról fordulóra az angol bajnokság teljes programja, eredmények, állás.