Arsenal: Van Persie minimum 3 hétre kiesett, kihagyja a Barca elleni visszavágót

Vágólapra másolva!
2011.03.01. 17:18
null
Van Persie kiesése újabb gond Wengernek <br /> (Fotó: Reuters)
Az Arsenal labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy a Ligakupa döntőjén megsérült Robin van Persie térdproblémái miatt legalább három hétre kiesett.

Van Persie így biztosan kihagyja a Barcelona elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő-visszavágót.

„Sajnos rossz híreket kaptunk az orvosi vizsgálatról, legalább három hétig biztosan nem játszhat. A kihagyás hosszabb is lehet, három hét múlva optimális esetben léphet pályára. A Barcelona elleni mérkőzésről lemarad" – közölte Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere.

Ha Van Persie három hét múlva bevethető, akkor az Eb-selejtezők miatt tartott bajnoki szünetre épül fel, és valószínűleg vállalhatja a játékot a holland nemzeti csapat Magyarország elleni mérkőzésein (március 25. és 29.). Nem Van Persie egyébként az egyetlen sérült holland támadó, ugyanis Klaas-Jan Huntelar is megsérült a Schalke keddi edzésén, de egyelőre nem lehet tudni, mennyit kell kihagynia.

Alex Song szintén térdsérüléssel küszködik – bevérzett a térde –, de a kameruni védekező középpályásnak csak a Leyton Orient elleni, megismételt FA-kupa-mérkőzést kell kihagynia. A Ligakupa-döntőn hatalmasat hibázó Laurent Koscielny is rövid pihenőre kényszerül.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik