D. Á.
2023.03.23 13:03 Frissítve: 2023.03.23 17:49

Arsenal: a támadó gólja bajnoki címet érhet, de ő mégsem kaphat érmet

Reiss Nelson könnyen lehet, hogy az Arsenal történetének egyik legfontosabb gólját szerezte a 97. percben az AFC Bournemouth ellen 3–2-re megnyert Premier League-mérkőzésen. Hősies találat ide vagy oda, lehet, hogy az angol szélső akkor sem kap aranyérmet, ha a londoniak megnyerik a bajnokságot.

Reiss Nelson öröme az AFC Bournemouth elleni győztes meccs után (Fotó: Getty Images)


Az Arsenal jelenleg úgy vezeti a Premier League tabelláját nyolc ponttal, hogy a Manchester City egy meccsel kevesebbet játszott a londoniaknál.

Minden bizonnyal rendkívül szoros és izgalmas hajrá vár ránk a PL-ben, s még közelebb állhatna egymáshoz a két csapat, ha az Arsenal elszórakozta volna a március eleji, AFC Bournemouth elleni összecsapását. A sereghajtó a második félidőben 2–0-ra vezetett az Emiratesben, viszont egy parádés utolsó fél órának köszönhetően 3–2-re fordított az Arsenal. A meccs végét Hollywoodban sem írták volna meg ilyen drámaira, a 97. percben a csereként pályára lépő Reiss Nelson szerezte a mindent eldöntő gólt.

Könnyen lehet, hogy a bajnokság után úgy beszélünk majd Nelson góljáról, mint az idény és az Arsenal történetének egyik legfontosabb találatáról – ehhez persze az kell, hogy a londoniak a bajnokság végén is maguk mögött tartsák a Manchester Cityt.

A sportbible.com arról számolt be, hogy egy esetleges bajnoki cím során sem biztos, hogy kapna érmet Nelson. A 2012–2013-as idényben bevezették a Premeir League-ben, hogy legalább öt meccsen kell pályára lépnie egy futballistának ahhoz, hogy az érem a nyakában csillogjon. Nelsonnak jelenleg csak négy meccse van a mostani kiírásban.

Bár nehéz elképzelni, hogy a hátralévő tíz mérkőzésen ne küldje pályára az angol szélsőt Mikel Arteta, Gabriel Jesus felépülésével biztosan nem lesz több lehetősége bizonyítani az Emiratesben.

Az Arsenal a válogatott szünet után legközelebb április elsején, a Leeds United ellen játszik hazai pályán, míg a Man. City a Liverpoolt fogadja az Etihadban. 

2023.06.02 22:56:00

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A United csak tizenegyesből tudott betalálni, és ez kevés volt ahhoz, hogy megnyerje a manchesteri derbit.

2023.05.30 21:35:10

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ide nem jön dúsgazdag szerencselovag, hiszen arról stadionbeli felirat tanúskodik, mi a vélemény róluk errefelé: „A labdarúgás a szurkolóké, nem a sejkeké, az oligarcháké, az esélylesőké és a bankároké.”

2023.05.25 20:31:09

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Man. United bebiztosította magának a Bajnokok Ligája-indulást a következő idényre.

2023.05.24 23:48:50

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Premier League megnyerése a múlt ismeretében nem volt kihívás. A BL igen. Az legalizálná az elköltött eurószázmilliókat, akkor lehetne azt mondani, hogy a 2008-ban útjára indított arab futballprojekt végre sikeres. Bár szurkolói hovatartozástól függően alighanem sokan vitatják, de talán (vagy legfeljebb?) akkor lehet elkezdeni leszámolni az első és második számú manchesteri csapat kitételével.

2023.05.21 15:35:48

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Julián Álvarez korai gólja döntött a nem túl nagy iramú mérkőzésen.