Arsenal: 33 évesen bejelentette visszavonulását a „Lord”

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.06.03. 16:21
null
Bendter visszavonul (Fotó: AFP)
Bejelentette visszavonulását az Arsenal korábbi támadója, Nicklas Bendtner. A 33 éves dán támadó – akit a közösségi oldalakon sokan csak Lord Bendtnernek neveznek – 81 mérkőzésen játszott a dán A-válogatottban – számolt be a SPORTbible.

Nicklas Bendtner pályafutása jelentős részét az Arsenalnál töltötte, bajnoki címet pedig a Juventusszal, valamint a Rosenborggal nyert. A nemzeti csapatban 81 mérkőzésen 30-szor volt eredményes. Tagja volt a dán keretnek a 2010-es világbajnokságon és a 2012-es Európa-bajnokságon is, valamint a 2018-as vb-részvételhez is hozzásegítette a válogatottat, ám sérülés miatt nem került be az oroszországi tornára utazó csapatba.


50 napig házi őrizetben is volt egyszer, miután összetűzésbe keveredett egy koppenhágai taxissal, akinek az incidens során eltörött az állkapcsa.


„Hiányozni fog a futball, de tudom, hogy egyszer minden véget ér. Azt hiszem, el kell telnie egy kis időnek, mire feldolgozom, hogy vége van – olvashatóak Bendtner szavai a SPORTbible oldalán. – De találok mást, ami annyit fog nekem jelenteni, mint a futball volt.”

„A labdarúgás az életem része és a továbbiakban is az lesz. Ezért is fogom edzőként folytatni. Remélem, trénerként is lesz annyi örömöm benne, ha nem több, mint játékosként volt” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik