Dánia: nem hosszabbított Bendtnerrel a Köbenhavn

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.12.17. 15:10
null
Elképzelhető, hogy nem folytatja pályafutását Nicklas Bendtner (Fotó: AFP)
Nem hosszabbított szerződést Nicklas Bendtnerrel az FC Köbenhavn labdarúgócsapata.

 

A 31 éves korábbi válogatott dán csatárt szeptemberben az év végéig szerződtette a koppenhágai együttes, amely húsz forduló után második a dán élvonalban, az Európa-ligában pedig továbbjutott csoportjából, a 16 közé jutásért a Celtic csapatával találkozik februárban.

„El kell gondolkodnom a jövőmről és eldöntenem, akarok-e új kihívást keresni a futballban, vagy befejezni, és az élet más területén kezdeni új kalandba” – fogalmazott a játékos, aki utoljára november 10-én kapott lehetőséget az együttesben.

Bendtner pályafutása jelentős részét az Arsenalnál töltötte, bajnoki címet pedig a Juventusszal, valamint a Rosenborggal nyert. A nemzeti csapatban 81 mérkőzésen 30-szor volt eredményes. Tagja volt a dán keretnek a 2010-es világbajnokságon és a 2012-es Európa-bajnokságon is, valamint a tavalyi vb-részvételhez is hozzásegítette a válogatottat, ám sérülés miatt nem került be az oroszországi tornára utazó csapatba.

Tavaly 50 napig házi őrizetben volt, miután összetűzésbe keveredett egy koppenhágai taxissal, akinek az incidens során eltörött az állkapcsa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik