Liverpool: az Arsenal ellen is kezdhet Szoboszlai Dominik

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.02.03. 07:20
Szoboszlai Dominik a Chelsea kapuját már bevette, várhatóan az Arsenal ellen is ott lesz a kezdőcsapatban (Fotó: Getty Images)
Az elmúlt időszak alapján kedvező előjelekkel készül a Liverpool az Arsenal elleni vasárnapi angol bajnoki rangadóra. A sérüléséből felépülve gólpasszt adó, majd gólt fejelő Szoboszlai Dominik a kezdőcsapatba várható.

Vasárnap csúcsrangadóra készül a Premier League: a harmadik helyezett Arsenal a listavezető Liverpoolt fogadja. Az „ágyúsok” kisebb hullámvölgy után a hétközi fordulóban ismét nyertek (miután 20-án 5–0-ra kiütötték a Crystal Palace-t, kedden a Nottingham otthonában győztek 2–1-re), ám Londonban mindenki tisztában van vele, a csapat ezt megelőző négymeccses nyeretlenségi sorozata a Liverpoollal kezdődött és végződött.

Sőt, a nyeretlenségi kifejezés még hízelgő is Mikel Arteta menedzser együttesére nézve, mert miután a karácsony előtti játéknapon 1–1-gyel távozott az Anfieldről, a bajnokságban kikapott odahaza a West Hamtől (0–2), majd a Fulham vendégeként (1–2), hogy aztán a január 7-i FA-kupa-mérkőzésen, a 32 közé kerülésért a Liverpool 2–0-ra nyerjen az Emiratesben. Ugyanebben az időszakban a Liverpool csak a Ligakupa-elődöntő-visszavágót nem nyerte meg a Fulhammel szemben (1–1) – ami, ugye, az első meccs behúzása után döntőt ért –, a naptári évben pedig már 22 szerzett gólnál tart hét találkozón.

Persze a PL-listavezetőt is érte súlyos megrázkódtatás, Jürgen Klopp menedzser múlt hét pénteken bejelentette, hogy az idény végén, kilenc év után elhagyja a klubot, ám a jelek szerint játékosai (és talán ő maga is) hamar kiheverték az előre beharangozott búcsú okozta sokkot, a Liverpool ugyanis sokszorozott erővel játszik.

Szintén a Mersey-partiak malmára hajtja a vizet, hogy a január 1-jén comb­izomsérülést szenvedő Szoboszlai Dominik múlt hét vasárnap, a Norwich elleni FA-kupa-mérkőzésen (5–2) visszatérhetett a csapatba – csereként állt be az 55. percben –, Virgil van Dijk pedig az ő szögletét követően talált az ellenfél kapujába. A magyar légiós szerdán már kezdő volt a Chelsea elleni bajnokin (4–1) – 69 percet kapott, fejelt egy gyönyörű gólt, s minden jel arra utal, hogy az Arsenal ellen is a kezdőcsapatban szerepel.

Jürgen Kloppnak most elsősorban Darwin Núnez okoz fejfájást, az uruguayi csatár ugyanis bicegve hagyta el az An­fieldet a szerdai bajnokit követően.

„Nem tudom, bevethető lesz-e, mert a huszadik perc körül valaki rátaposott a lábára, és már akkor érezte, valami nem stimmel. Szerencsére nincs törés, de csúnyán bedagadt, nem biztos, hogy fel tudja húzni a stoplisát. Meglátjuk” –   mondta a vasárnapi rangadót felvezető sajtótájékoztatóján Jürgen Klopp Núnezről, aki egyébként Premier ­League-rekordot állított fel azzal, hogy négyszer is eltalálta a kapufát a Chelsea elleni találkozón.

ANGOL PREMIER LEAGUE
23. FORDULÓ
Szombat
13.30: Everton–Tottenham (Tv: Spíler1)
16.00: Brighton–Crystal Palace (Tv: Match4)
16.00: Burnley–Fulham
16.00: Newcastle United–Luton (Tv: Spíler1)
18.30: Sheffield United–Aston Villa (Tv: Spíler1)

Vasárnap
15.00: Bournemouth–Nottingham
15.00: Chelsea–Wolverhampton (Tv: Spíler1)
15.00: Manchester United–West Ham United (Tv: Match4)
17.30: Arsenal–Liverpool (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!
Hétfő
21.00 Brentford–Manchestr City

Callum Styles: A válogatottnál szerzett tapasztalat is segíthet a Sunderlandnél

Február 1-jén késő este, az angol átigazolási piac zárása előtt kevesebb mint egy órával jelentette be az angol másodosztályban hetedik helyen álló Sunderland, hogy az idény végéig kölcsönvette a harmadik ligás Barnsley-tól a 18-szoros magyar válogatott      Callum ­Stylest.    A 23 éves középpályás 2018-ban került a Barnsley-hoz, amely most harmadszor adja kölcsönt (korábban volt klubjához, a Buryhez, tavaly szeptemberben pedig a Millwallhoz engedték el), és egyértelműen ez lehet a legnagyobb ugrás a karrierjében: a hatszoros angol bajnok Sunderland 2017-ben még a Premier ­League-ben szerepelt – igaz, 2018-ban a harmadosztályig süllyedt –, a 2021-ben érkező új klubvezérkar pedig a visszajutást tűzte ki célul.

„Sokat dolgoztam az elmúlt években, hogy ilyen szintű klubhoz kerüljek, és most végre megvalósult. Mindent megteszek a csapatért, a cél egyértelműen a feljutás – mondta a Sunderland honlapjának adott első interjújában Callum Styles, akit a magyar válogatottról is kérdeztek. – Nagyon jó évet zártunk a csapattal, kijutottunk az Eb-re, ami hatalmas eredmény. Tapasztalt válogatott játékosnak tartom magam, remélem, ezt kamatoztathatom a Sunderlandnél. Ez a klub sokkal nagyobb azoknál, amelyekben eddig megfordultam, de a válogatottal rendre hatvanezer ember előtt játszottam, felkészültnek érzem magam.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik