Arsenal: Wenger 108-szoros svéd válogatottal erősített

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.31. 20:49
null
Kim Källström az Arsenal mezében
Az Arsenal labdarúgócsapata az idény végéig kölcsönvette a svéd Kim Källströmöt a Szpartak Moszkvától.

 

Jack Wilshere és Aaron Ramsey sérülése miatt keresett középpályást Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere pedig végül Kim Källströmben találta meg a megoldást. A 31 éves, 108-szoros svéd válogatott játékost az idény végéig adta kölcsön a Szpartak Moszkva.

„Kim Källström hatalmas tapasztalattal bíró játékos, képességeit válogatott és klubszinten is bizonyította. Üdvözöljük Kimet az Arsenalnál” – mondta új szerzeményéről Wenger.

A középpályás első külföldi klubja a Rennes volt, innen igazolt a Lyonba, ahol legjobb éveit töltötte.
Franciaországból 2012-ben távozott, a Szpartak Moszkva 3 millió eurót fizetett érte a Lyonnak.

„Az Arsenal egy csodálatos klub, sok nagyszerű játékossal, és egy edzővel, aki régóta remek munkát végez itt. Nagy örömmel jövök ide, hogy annyit tanulhassak, amennyit csak lehet. Azért vagyok itt, hogy a legjobbamat nyújtva segítsem az Arsenalt jó eredményekhez az idény hátralevő részében” – nyilatkozta Källström, aki három Eb-n és egy vb-n volt tagja a svéd válogatott keretének.

Källström ebben az idényben csak az Európa-liga playoff-körében lépett pályára a Szpartak Moszkva színeiben az európai kupaporondon – a svájci St. Gallen 5–3-as összesítéssel búcsúztatta a moszkvaiakat –, így az Arsenal bevetheti őt a tavaszi BL-mérkőzésein.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik