Sepp Blattert aggasztja a Premier League túlzott dominanciája

Vágólapra másolva!
2009.03.06. 15:32
Sepp Blatter aggodalmát fejezte ki a Premier League túlzott dominanciája miatt. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke szerint az angol élvonal világméreteket öltött befolyása negatív hatással van a többi bajnokságra.
„Ilyen erős az angol bajnokság”
Fotó: Imago (archív)
„Ilyen erős az angol bajnokság”
„Ilyen erős az angol bajnokság”
Fotó: Imago (archív)
„Ilyen erős az angol bajnokság”

„Aggódom amiatt, hogy a Premier League vitán felül a világ legerősebb bajnoksága – mondta Blatter a BBC Radiónak. – Olyan mértékű a dominanciája, hogy a többi bajnokság nagyon nehezen tudja felvenni vele a versenyt.”

A 73. születésnapját március 10-én ünneplő FIFA-elnök azt is jelentős problémának tartja, hogy nagyon kevés csapatnak van esélye az élen végezni az angol élvonalban.

„Egy olyan bajnokságban, ahol az indulók kétharmada vagy háromnegyede nem a bajnoki címért, hanem a kiesés elkerüléséért küzd, valami nem stimmel” – nyilatkozta Blatter, bár arra kíváncsiak lennénk, hogy mi a véleménye ezzel kapcsolatban a többi európai élbajnokságról.

Blatternek az sem tetszik, hogy túl sok idegenlégiós szerepel az angol bajnokságban, ezért Richard Scudamore-t, a Premier League ügyvezetőjét megpróbálja meggyőzni egy ezzel kapcsolatos szabály bevezetéséről.

„Megpróbálok hatást gyakorolni rá, hogy az angol játékosok számának növelése emelné a bajnokság színvonalát” – mondta a FIFA elnöke, majd rátért egy másik divatos témára, nevezetesen a külföldi klubtulajdonosok nagy arányára.

Szerinte a gazdasági válság ebből a szempontból jót tehet, mivel ezek a befektetők visszatérhetnek saját hazájukba.

„A pénzügyi válság jelenlegi helyzetében lehetséges, hogy ezek a vállalatok kevesebb pénzt fektetnek be az angol klubokba, mint a helyi befektetők, akik jobban tudnak azonosulni a csapatokkal.”

Végül a 2018-as világbajnokságról esett szó, amivel kapcsolatban Blatter csak annyit mondott, hogy nem látja biztosítottnak a feltétlen sikert abban az esetben, ha Anglia rendezné a tornát.

„Milyen előnye van Angliának? A stadionok állapotára, technikai felszereltségére rápillantva nem kétséges, hogy készen állnak ötvenezer vagy ennél több néző előtt lezajló mérkőzés megrendezésére, de ezzel nincsenek egyedül.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik