Vége a rémálomnak: az Eduardót „szétrúgó” Taylor is megkönnyebbült

Vágólapra másolva!
2009.02.20. 07:05
Megkönnyebbüléssel és nagy örömmel figyelte az Arsenal–Cardiff City FA-kupa-mérkőzést egy birminghami hátvéd: az Eduardo da Silvának 2008-ban súlyos sérülést okozó Martin Taylornak nagy lelki pluszt jelentett, hogy „áldozata” sikerrel tért vissza a pályára.
Az ominózus pillanat, amikor Taylort kiállították Eduardo felrúgásáért
Fotó: Action Images (archív)
Az ominózus pillanat, amikor Taylort kiállították Eduardo felrúgásáért
Az ominózus pillanat, amikor Taylort kiállították Eduardo felrúgásáért
Fotó: Action Images (archív)
Az ominózus pillanat, amikor Taylort kiállították Eduardo felrúgásáért

Minden sztorinak legalább két oldala van: az Arsenal játékosa, Eduardo da Silva diadalmasan tért vissza kis híján egyéves kényszerpihenőjéből (igaz, azóta ki is dőlt újabb két hétre…), és ezzel egy nagy kő esett le a borzalmas sérülését okozó Martin Taylor szívéről is.

A birminghami hátvéd szörnyű szabálytalansága után halálos fenyegetéseket kapott, Arsene Wenger, az „ágyúsok” menedzsere pedig először azt követelte, hogy tiltsák el örökre. Taylor elismeri: Eduardo visszatérésével az ő 12 hónapos rémálma is véget ért.

„Fantasztikus, hogy újra játszik. Nem az edzéseken, nem a tartalékcsapatban, hanem az Arsenal első csapatában, ráadásul gólokat lő. Ez nagyon fontos nekem, erre vártam már hosszú ideje” – nyilatkozta a The Independentnek a védő, aki arra is rávilágított: a sérülést okozó játékosnak is nagyon nehéz ilyenkor feldolgoznia a történteket.

„Nagyon nehéz lehetett neki, hatalmas akaraterő kellett a gyógyulásához. Nekem sem volt könnyű lelkileg: hatalmas médiafigyelmet kaptam, ráadásul nem jó okból… A szurkolók és a családom tagjai segítettek át ezen az időszakon. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben még szembesülök a tettemmel, de most, hogy Eduardo visszatért, egy nagy teherrel kevesebb van rajtam.”

Taylor – aki a sérülést követően személyesen és e-mailekben is folyamatosan érdeklődött Eduardo rehabilitációjáról – reméli, hogy nem lesz gond, ha ismét találkozik a pályán a horvát válogatott csatárával.

„Nagyon szeretném azt hinni, hogy nem maradt benne semmi keserűség, hiszen minden létező csatornán elmondtam, mennyire sajnálom az esetet. Mérhetetlenül szomorú lettem volna, ha nem sikerül a visszatérése, így elmondhatom: ez a hét lelkileg nagyon sokat dobott rajtam” – mondta.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik